1 min. čitanja

Ministarstvo mora produljilo Program državnih potpora namijenjen razvoju luka za javni promet

Program državnih potpora za razvoj luka otvorenih za javni promet Republike Hrvatske za razdoblje 2017. – 2020. godine

donesen je 15. rujna 2017. godine.

Temeljem donesenog Programa dodjeljivat će se potpore za projekte ulaganja za razvoj luka otvorenih za javni promet, koje su osnovane Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama, a kojima upravljaju lučke uprave, na čijem se upravnom području svaka pojedina luka nalazi.

Ulaganja u okviru Programa predviđena su s ciljem integracije hrvatskih otoka u širu prometnu mrežu, kao i savladavanja ključne prepreke za lokalni gospodarski rast, odnosno, kako bi se otocima postupno pružilo održive i moderne usluge prijevoza tijekom cijele godine. čime će se poboljšati dostupnost zapošljavanja, obrazovanja i drugih usluga otočnim zajednicama, u skladu sa Specifičnim ciljem 7 II 1 ‘Povećanje dostupnosti naseljenih otoka za njihove stanovnike‘.

Potpore temeljem ovog Programa dodjeljuju se u obliku bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a objava poziva iz navedenog Programa očekuje se kroz mjesec dana.

Potpore će se dodjeljivati do iskorištenja sredstava, a umjesto do kraja ove, program će trajati najkasnije do 31. prosinca 2023. godine.

Odluku o izmjeni Programa državnih potpora za razvoj luka otvorenih za javni promet u Republici Hrvatskoj, možete pronaći OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.