1 min. čitanja

Policija u Zadru uhvatila krivotvoritelja novca

Policija u Zadru uhvatila krivotvoritelja novca
Foto: MUP

ZADAR – Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje novca i prijevaru.

Naime, njega se sumnjiči da se putem oglasa na oglasniku javio za kupnju mobitela od 22-godišnjaka, temeljem kojeg je dogovorena prodaja/kupnja mobitela te se 19.prosinca u Zadru susreo s vlasnikom, da bi prilikom kupnje mobitela vlasniku isplatio 3.000,00 kuna, u apoenima od po 200 kuna, za koje je vlasnik naknadno uočio da se radi o krivotvorenim novčanicama.

U sklopu kriminalističkog istraživanja kod 22-godišnjaka je pronađeno još nekoliko desetaka izrađenih krivotvorenih novčanica u apoenu od 200 kuna, oprema za izradu novčanica, kao i kupljeni mobitel, koji su mu oduzeti.

Također se sumnjiči da je u subotu, 19. prosinca, u ulici Hrvoja Ćustića u Zadru, u trgovini stavio u opticaj jednu krivotvorenu novčanicu u apoenu od 200 kuna, kojom je kupio duhanske proizvode.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 48-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog krivotvorenja novca i prijevara predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.