1 min. čitanja

Evo kako je izgledao hitan transport trudnice s Hvara po izrazito jakom nevremenu

Evo kako je izgledao hitan transport trudnice s Hvara po izrazito jakom nevremenu
Foto: MMPI

HVAR/SPLIT – Akciju hitnoga medicinskog prijevoza trudnice sa otoka Hvara u Split, službenici splitske Kapetanije poduzeli su danas popodne, po izrazito jakom nevremenu.

Službenici Lučke kapetanije Split izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o zahtjevnoj akciji hitnoga medicinskog prijevoza trudnice po izrazito jakom nevremenu na moru.

MEDICO akcija poduzeta je danas, 28. prosinca, slijedom poziva Hitne medicinske službe Split, koji je u Kapetaniji zaprimljen u 15.00h.

U akciju hitnoga medicinskog prijevoza trudnice službenici splitske Kapetanije isplovili su spasilačkim brodom ‘POJIŠAN’, koji je u akciju angažiran iz Palmižane prema luci Vira, na otoku Hvaru, gdje je dogovoren ukrcaj trudnice i liječničke pratnje.

U splitsku gradsku luku SAR brod ‘POJIŠAN’ pristao je u 17.23h, kada su trudnicu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Split u daljne postupanje prema KBC Split, čime je ova akcija uspješno okončana, izvijestilo je Ministarstvo mora.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Posada Poišana žurno s Hvara isplovila po nevremenu i prevezli trudnicu do Splita
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.