Evo kako je izgledao hitan transport trudnice s Hvara po izrazito jakom nevremenu

Foto: MMPI

HVAR/SPLIT – Akciju hitnoga medicinskog prijevoza trudnice sa otoka Hvara u Split, službenici splitske Kapetanije poduzeli su danas popodne, po izrazito jakom nevremenu.

Službenici Lučke kapetanije Split izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o zahtjevnoj akciji hitnoga medicinskog prijevoza trudnice po izrazito jakom nevremenu na moru.

MEDICO akcija poduzeta je danas, 28. prosinca, slijedom poziva Hitne medicinske službe Split, koji je u Kapetaniji zaprimljen u 15.00h.

U akciju hitnoga medicinskog prijevoza trudnice službenici splitske Kapetanije isplovili su spasilačkim brodom ‘POJIŠAN’, koji je u akciju angažiran iz Palmižane prema luci Vira, na otoku Hvaru, gdje je dogovoren ukrcaj trudnice i liječničke pratnje. 

U splitsku gradsku luku SAR brod ‘POJIŠAN’ pristao je u 17.23h, kada su trudnicu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Split u daljne postupanje prema KBC Split, čime je ova akcija uspješno okončana, izvijestilo je Ministarstvo mora.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Posada Poišana žurno s Hvara isplovila po nevremenu i prevezli trudnicu do Splita