Posebno priznanje posadi policijskog plovila „Škabrnja“ za spašavanje ribara nakon potonuća broda

Foto: MUP

ZADAR – U organizaciji Grada Zadra u dvorištu palače Cedulin u Zadru danas, 28. prosinca održana je tradicionalna dodjela nagrada “Nasmiješeno sunce” kojom se nagrađuju najuspješniji u ostvarenju turističke sezone.

Akcija „Nasmiješeno sunce“ odvija se već osamnaestu godinu za redom, a provodi ju gradonačelnik u suradnji s gospodarskom i obrtničkom komorom, TZ-a Županije i Grada, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja. Provodi se sa ciljem dodatnog motiviranja za pružanje što kvalitetnijih usluga, za poticanje međusobne konkurencije u uređenju objekata i razine usluga te, naposljetku, kao rezultat svega, prezentiranja grada Zadra na način dostojan njegove tradicije, povijesnog i kulturnog značaja te zahtjeva sadašnjeg vremena.

Među nagrađenim pojedincima, nagrada za najboljeg policajca uručena je Ivici Brkiću, 48-godišnjem policijskom službeniku Druge policijske postaje Zadar.
Ivica Brkić, u zvanju policijski narednik, u policiji je od 1993. godine, raspoređen je na radno mjesto kontakt policajac u Drugoj policijskoj postaji Zadar.

Tijekom ovogodišnje turističke sezone u komunikaciji s građanima, kao i s brojnim domaćim i stranim gostima grada Zadra kojima je trebala pomoć i razumijevanje, iskazao je visoku profesionalnost te se istaknuo u uspješnoj komunikaciji s turistima.

Povjerene mu zadaće Ivica Brkić odrađivao je profesionalno te je opravdao povjerenje i zasluženu nagradu ne samo kao policijski službenik Druge policijske postaje Zadar, već i kao predstavnik ove policijske uprave i policije u cjelini.

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2020. godine dodijeljeno je posadi policijskog plovila „Škabrnja“, Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar.

U ime posade broda, nagradu je primio zapovjednik plovila Franko Grancarić, a posadu ovog ophodnog plovila tipa „B“, pored zapovjednika Franka Grancarića, čine Boris Stazić, policijski službenik – upravitelj stroja te Toni Radovčić, policijski službenik – mornar.

Podsjećamo kako je ove godine, u mjesecu listopadu upravo posada plovila „Škabrnja“ sudjelovala u akciji spašavanja posade ribarskog broda koji je potonuo između otoka Molata i Sestrunja. Ova hrabra posada je brzom akcijom prva stigla do mjesta potonuća, pronašla dva ribara koji su nakon potonuća broda plutali u moru te ih ukrcala na policijsko plovilo i prevezli u Zadar.

Isto tako posada „Škabrnje“ je sudjelovala i u drugim akcijama prilikom prijevoza bolesnika te pružanju druge pomoći žiteljima zadarskih otoka.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija kod Molata spasila dvojicu zadarskih ribara! Zapovjednik Grancarić: “Plutali su držeći se za frižider”