1 min. čitanja

TUŽNA VIJEST Odlazak legendarnog kapetana duge plovidbe

TUŽNA VIJEST Odlazak legendarnog kapetana duge plovidbe
Foto: Pixabay / DD

SPLIT – Kapetan Ante Roje preminuo je na Božić. Vijest o tome objavljena je na stranici Udruge pomorskih kapetana Split.

– Strašna Korona je 25.12.2020 “torpedirala” naš brod (Udrugu)…… tužnim srcem, Vas izvještavamo da je od posljedice Korone preminuo naš dugogodišnji član, član upravnog Odbora, te naš Likvidator I, dugogodišnji pisac briljatnih tekstova o stanju naše Pomorske privrede, a posebno Brodogradnje, vrstan analitičar i poznavatelj pomorskog tržišta uopće.

kap. ANTE ROJE

Naš Ante bio je naravno i dugogišnji pisac tekstova za naš stručni časopis “Kapetanov glasnik”. Njegove izvrsne analize o stanju naše Brodogradnje i Pomorske privrede uopće, bile su redovite objavljivane i u ostaloj našoj štampi. Veoma će nam mnogo nedostajati njegove stručne analize i mišljenja.

Čuvati ćemo uspomenu na njegov rad i djelo…. iako je naš brod (Udruga ) teško oštećena, ipak plovimo i dalje.- objavljeno je na stranici Udruge.

– Bio je ’47. ili ’48. godište. Završio je Višu pomorsku, plovio je dugo godina. Bio je direktor Slobodne plovodbe u Jadroplovu, poslije generalni direktor. Vrlo drag i dobar čovjek je bio. Bio je veliki stručnjak za stanje u brodogradnji, veličine flota, bio je 5-6 godina i počasni konzul Velike Britanije u Splitu. Imao je odličan glas, mislim da je pjevao u nekom zboru. Strašno me pogodilo kad sam čuo. Samo lijepe uspomene imam na njega, ima dobru familiju, dva sina. Prekrasna familija i prekrasan čovjek. Bio je i zastupnik u Saboru jedan mandat. Ništa ga nije promijenilo, bio je jednostavan i pošten – kazao je o Anti Roji za Dalmaciju danas počasni konzul Kraljevine Švedske u Splitu Slobodan Aničić.

Izrazima najdublje sućuti obitelji i prijateljima preminulog kapetana, pridružuje se i posada portala Morski HR

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.