1 min. čitanja

Riječki vatrogasci sa sedam vatrogasnih vozila krenuli u Petrinju spašavati ljude i sanirati posljedice potresa

Riječki vatrogasci sa sedam vatrogasnih vozila krenuli u Petrinju spašavati ljude i sanirati posljedice potresa
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA – Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka danas su nakon razornog potresa krenuli u Petrinju u ispomoć radi spašavanja ljudi i saniranja posljedica potresa. Također, dodatne vatrogasne snaga prema Petrinji krenule su iz Opatije, s Krka i s Raba.

Temeljem procjene situacije i prema potrebama koje će se pokazati na terenu, Javna vatrogasna postrojba upućivati će i dodatne vatrogasne snage.

Na poziv glavnog vatrogasnog zapovjednika, vatrogasne postrojbe s područja PGŽ (Rijeka, Krk, Opatija, Rab) 7 vozila, 20 vatrogasaca i potražni psi, kreću na ispomoć u Petrinju, javlja vatrogasni zapovjednik i načelnik Stožera CZ PGŽ Mladen Šćulac.

Načelnik Stožera Mladen Šćulac obavijestio je da se javlja puno volontera, građana koji bi išli kao ispomoć u Sisačko- moslovačku županiju, na čemu zahvaljuje i poručuje da su sve interventne i hitne službe na terenu raspoređene i da u ovom trenutku nema potrebe za uključivanje volontera.

Grad Rijeka osigurao je danas 200.000 kuna za pomoć Petrinji, te će se u okviru daljnjih potreba i mogućnosti i na druge načine uključiti u pružanje pomoći potresom razorenom gradu.

Podsjetimo, nešto ranije su članovi Tima za spašavanje iz ruševina Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika krenuli put Petrinje, gdje će se do večeri pridružiti kolegama u spašavanju unesrećenih i sanaciji terena.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Šibenski tim za spašavanje iz ruševina krenuo za nastradalu Petrinju
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.