1 min. čitanja

Republika Hrvatska aktivirala Mehanizam unije za civilnu zaštitu

Republika Hrvatska aktivirala Mehanizam unije za civilnu zaštitu
Foto: MUP

Jučerašnji razorni potres s epicentrom kod Petrinje aktivirao je međunarodnu zajednicu civilne zaštite u pružanju žurne pomoći.

Nakon što je Republika Hrvatska 29.12.2020. aktivirala Mehanizam unije za civilnu zaštitu – program Unije namijenjen pružanju žurne pomoći – te zatražila zimske šatore za 6 – 8 osoba, svjetiljke sa zaštitom od PVC mreže (unutarnje), rasvjetne balone / tornjeve za osvjetljenje, električne grijače, sklopive krevete, vreće za spavanje i kontejnere za stanovanje, prva žurna pomoć je stigla istog dana iz Republike Slovenije, Uprave za zaštitu i spašavanje Ministarstva obrane oko 23 sata.

Radi se o 4 kontejnera, 12 kreveta na kat s 24 madraca i 200 vreća za spavanje koji su tijekom noći pristigli u centralno skladište civilne zašite u Jastrebarsko odakle se prevoze na pogođena područja u skladu s procijenjenim potrebama.

Osim Slovenije hrvatskom zahtjevu za pomoć su se odazvale Austrija: 470 sklopivih kreveta, Italija: 100 zimskih šatora. Grčka: 40 šatora, 50 električnih grijača, 500 sklopivih kreveta i 500 vreća za spavanje. Rumunjska: 50 šatora, 100 sklopivih kreveta, 200 vreća za spavanje i 14 kontejnera za stanovanje.

Foto: MUP

Švedska: 60 šatora i 2.000 sklopivih kreveta, Češka: 2 svjetiljke s zaštitom, 1 balon/toranja za osvjetljenje, 10 električnih grijača, 600 sklopivih kreveta i 1.200 vreća za spavanje.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem zahtjevu za pomoć te kontaktirali Ravnateljstvo civilne zaštite s upitima za slanje pomoći, poručuju iz Civilne zaštite.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.