2 min. čitanja

PLEMENITA AKCIJA Sportski ribolovci sav ulov donirali onima kojima je riba luksuz

PLEMENITA AKCIJA Sportski ribolovci sav ulov donirali onima kojima je riba luksuz
Foto: 4Dive

SPLIT – Uoči Božića članovi udruge sportskih ribolovaca „4Dive“ su se okupili kako bi organizirali humanitarni  ribolov i donirali ulov potrebitim obiteljima.

Božićni blagdani su vrijeme obiteljskih okupljanja, darivanja i izobilja. Često se baš pred Božić raspravlja u kućanstvu  tko će doći na obiteljsko okupljanje i koju hranu ćemo spremati za naše najdraže. Jedna od čestih rasprava  je koju ribu ili mekušca pripremiti za Badnjak.

Foto: 4Dive

U svakoj većoj obitelji uvijek ima barem jedna osoba koja  baš i ne bi tu ribu pa se ne mogu odlučiti za vrijeme Badnjaka hoće li se spremiti hobotnica, lignje ili ipak  neka posebna riba, pa na kraju završimo spremajući sve.

– No, što je sa obiteljima koje nemaju luksuz takvog  odabira, koje ne razmišljaju o tome koja riba je ukusnija, već razmišljaju o tome koju si ribu mogu priuštiti?  Upravo nas je to pitanje potaknulo na organiziranje humanitarnog ribolova

Za vikend smo se okupili te u subotu u devet ujutro krenuli u lov. Neki od nas su lovili sa štapom iz brodica,  dok su drugi obukli odijela i „bacili se“ na podvodni ribolov. Iako smo koristili različite tehnike lova, cilj  nam je bio isti – uloviti što više ribe, a sve u skladu sa zakonskim dopuštenjima, kako bismo mogli pomoći  onima kojima je to zaista potrebno – kazala je Tea Perica, tajnica Udruge.

Foto: 4Dive

Nakon uspješnog lova, s 30-ak kilograma ribe i u suradnji sa udrugom Srce Zadarsko, stupili smo u kontakt  s nekoliko obitelji slabijeg imovinskog stanja na području grada Zadra te organizirali darivanje u nedjelju  uoči Božića.

Obiteljima i njihovim mališanima podijeli smo ulov te se nadamo se da smo im uspjeli uljepšati blagdane  kao što su ih oni nama uljepšali svojim osmijehom – poručuje Perica.

Foto: 4Dive

Zaželimo jednima i drugima bolju Novu 2021. godinu i dobar ulov!

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.