Foto: Pixabay / Morski HR

Dva strašna potresa, epidemija i 4 tisuće preminulih, egzistencijalna borba, asocijalizacija, disciplina ponašanja, depresija, agresija, strah, apatija, neizvjesnost… i vjerojatno sam još ponešto u mučnoj godini za nama i posljedicama koje je ostavila po društvo.

Ali, kako to obično biva na ovim našim prostorima, iz pesimizma nas je podigla je upravo tragedija i pokazala tračak sunca na samom izmaku godine koja je, srećom više, iza nas.

Još jednom je zlo pokazalo da su nam susjedi najbliža braća, da suze tuge mijenjaju one nevjerice, ponosa, radosti i da 25 sekundi strahote može promijeniti život i razmišljanje iz temelja. Bilo bi dobro da to veliko srce, kakvo se otvorilo posljednjih dana, ostane otvoreno i u godini isprid nas.

Za kraj vam želimo isto što i sebi, da s ponoći sve naše brige postanu kao i noći u ovo doba, sve kraće, a optimizam kao i dani, sve dulji.

Dragi čitatelji, pokušajmo 2020. ostaviti po krmi i isploviti u vedru, novu i čistu 2021. godinu.

Neka Vam je doista sretna, a od srca Vam prije svega želimo zdravlje, obitelj na okupu, čvrst krov nad glavom i tlo pod nogama.

Zajedništvo i razumijevanje neka nas sve zajedno prati i dalje.

Hvala što nas čitate i pratite, činite to i dalje.

Vaša posada portala Morski HR