1 min. čitanja

Zadranin dobio kaznenu prijavu, jer je otišao otišao u Glinu i poticao na nasilje i mržnju

Zadranin dobio kaznenu prijavu, jer je otišao otišao u Glinu i poticao na nasilje i mržnju
Foto: MUP

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom i zadarskom, uhitili i dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim muškarcem sa zadarskog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Javno poticanje na nasilje i mržnju.

Naime, njega se sumnjiči da je u srijedu, 30. prosinca 2020. godine, oko 13 sati, u Ulici Stjepana i Antuna Radića u Glini, za vrijeme obilaska područja pogođenim potresom javno poticao na nasilje i mržnju prema predsjedniku parlamentarne stranke koja zastupa interese nacionalne manjine i drugim članovima delegacije.

Protiv osumnjičenog će nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava zbog navedenog kaznenog djela.

Podsjetimo, saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac posjetio je ovih dana potresom razorenu Glinu i u jednom trenutku dok je sa suradnicima obilazio grad, iz kombija splitskih registracija čuo se ustaški pozdrav i vika “ubij Srbina”.

Pupovac je i sam u tim trenucima potpuno neumjesno izgovorio rečenicu da je “među sedam osoba koje su smrtno stradale od posljedica potresa bilo je dvoje Srba i jedna djevojčica iz miješanog braka, koja je bila i prva identificirana žrtva”.

Poslije je tu svoju izjavu pojasnio: “Mene je zanimalo ima li građana srpske nacionalnosti. Nisam nikoga dijelio”.

Što god bio “razlog” neumjesnog i protuzakonitog ponašanja muškarca iz Zadra, to se u trenucima kad je cijela država jedinstvena po pitanju pomaganja nastradalima, nikako ne radi. Jednako kao što se ljudi ne dijele na ove ili one, što je napravio zastupnik Pupovac. I jedno i drugo je jednako sramotno.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.