Zadranin dobio kaznenu prijavu, jer je otišao otišao u Glinu i poticao na nasilje i mržnju

Foto: MUP

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom i zadarskom, uhitili i dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim muškarcem sa zadarskog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Javno poticanje na nasilje i mržnju.

Naime, njega se sumnjiči da je u srijedu, 30. prosinca 2020. godine, oko 13 sati, u Ulici Stjepana i Antuna Radića u Glini, za vrijeme obilaska područja pogođenim potresom javno poticao na nasilje i mržnju prema predsjedniku parlamentarne stranke koja zastupa interese nacionalne manjine i drugim članovima delegacije.

Protiv osumnjičenog će nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava zbog navedenog kaznenog djela.

Podsjetimo, saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac posjetio je ovih dana potresom razorenu Glinu i u jednom trenutku dok je sa suradnicima obilazio grad, iz kombija splitskih registracija čuo se ustaški pozdrav i vika “ubij Srbina”.

Pupovac je i sam u tim trenucima potpuno neumjesno izgovorio rečenicu da je “među sedam osoba koje su smrtno stradale od posljedica potresa bilo je dvoje Srba i jedna djevojčica iz miješanog braka, koja je bila i prva identificirana žrtva”.

Poslije je tu svoju izjavu pojasnio: “Mene je zanimalo ima li građana srpske nacionalnosti. Nisam nikoga dijelio”.

Što god bio “razlog” neumjesnog i protuzakonitog ponašanja muškarca iz Zadra, to se u trenucima kad je cijela država jedinstvena po pitanju pomaganja nastradalima, nikako ne radi. Jednako kao što se ljudi ne dijele na ove ili one, što je napravio zastupnik Pupovac. I jedno i drugo je jednako sramotno.

D.G.