Foto: Morski HR

RIJEKA – Kako bi se pomoglo stradalima u potresu na području Sisačko – Moslavačke županije, Jadrolinija je donijela Odluku o oslobađanju plaćanja putnih karata za vozila koja sudjeluju u prijevozu humanitarne pomoći, vozila DVD-a, HGSS-a te volontera koji odlaze kao pomoć na potresom nastradalo područje.

Zbog evidencije besplatnog prijevoza potrebno je dostaviti naziv organizacije, ustanove, udruge ili ime i prezime, registarsku oznaku, tip vozila, datum putovanja te luku ukrcaja na e-mail passdept_h@jadrolinija.hr.

Osim besplatnog prijevoza za humanitarnu pomoć, besplatan prijevoz imaju sve osobe s pogođenih područja koje putuju prema otocima uz predočenje osobne iskaznice.

Uz stavljanje svojih usluga na raspolaganje, organizirana je i humanitarna akcija djelatnika Jadrolinije koji će od plaće za prosinac moći izdvojiti željeni iznos za pomoć stradalim obiteljima.

Uz prikupljene donacije djelatnika, donaciju će uplatiti i Jadrolinija. Sva prikupljena novčana sredstva bit će uplaćena na račun koji je Vlada Republike Hrvatske otvorila za donacije financijskih sredstava u akciji “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

Dan žalosti bit će obilježen sirenama sa svih brodova flote u 12:19 sati te spuštenim zastavama na pola koplja.

Podsjetimo, točno u 12.19 sati 29. prosinca 2020. godine katastrofalan potres od 6,3 po Richteru pogodio je Baniju. Poginulo je sedmero građana, a tisuće su ostale bez krova na glavom. Vlada Republike Hrvatske je 2. siječnja 2021. godine zbog toga proglasila dan žalosti.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Jadrolinija proširila odluku: “Besplatan prijevoz i vozilima DVD-a, HGSS-a te osobama s nastradalih područja”