Foto: Vatrogasci - Oni su naši Heroji / Facebook / Ilustracija

Danas nešto nakon 10 sati u Petrinji je poginuo muškarac koji je popravljao objekt stradao u potresu.

Kako javlja  javila je PU Sisačko-moslavačka, muškarac je za vrijeme radova pao s krova. Neslužbeno se doznaje da je riječ o 57-godišnjem volonteru koji je pomagao unesrećenima, piše Telegram.

Prvi su mu u pomoć priskočili vatrogasci koji su pozvali Hitnu pomoć. Unatoč dugim pokušajima reanimacije nesretni volonter je preminuo.

U tijeku je očevid kojim bi se trebale utvrditi okolnosti ove tragične nesreće.

Tijekom 2. siječnja, osim svih raspoloživih vatrogasnih snaga Sisačko-moslavačke županije, bilo je angažirano ukupno 488 vatrogasaca sa 122 vatrogasnih vozila iz 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te Državna vatrogasna intervencijska postrojba Dubrovnik HVZ-a.

Vatrogasne snage su i tijekom noći bile na obilasku terena, a saniranje posljedica ovog razornog potresa vatrogasne snage (uz svakako i HGSS, Oružane snage RH, Crveni Križ i dr.) nastavljaju dokle bude potrebe za njihovim angažiranjem.

Rad vatrogasaca se odvija u teškim uvjetima, na oštećenim objektima i velikoj visini gdje stalno prijeti opasnost od urušavanja i pada predmeta. Prilikom rada na objektima 2 vatrogasca iz DVD-a Kupinečki Kraljevec i Gračani su ozlijeđena. Ukupno do sada bilježimo 6 ozlijeđenih vatrogasaca. Do sada su ozlijeđeni i vatrogasci JVP Split, DVD-a Otočac,  DVIP-a Dubrovnik te DVD-a Novalja.

D.G.