1 min. čitanja

Članovi Stožera se cijepili ped kamerama

Članovi Stožera se cijepili ped kamerama
Foto: Screenshot

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite pred kamerama cijepili su se ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Alemka Markotić, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, dok je ministar Vili Beroš kazao kako se neće za sad cijepiti.

– Bio sam u nedoumici što i sam napraviti, i nakon konzultacija sa strukom, apsolutno podržavam cijepljenje, cijepit ću se kada moj stečeni prirodni imunitet padne. Tražiti dodatnu zaštitu kad nema dovoljno cijepljenja, ne smatram etički. U ovom trenutku sigurno bih nekom to cjepivo oduzeo. Nisam jedini koji je prebolio bolest, imamo ih 214 tisuća. Svi mi koji smo tri do 6 mjeseci od bolesti se u ovom trenutku ne bi trebali cijepiti, nego kad njihov stečeni imunitet se degradira – rekao je Vili Beroš i poručio da će se cijepiti kroz tri mjeseca i to javno.

– Ja se zahvaljujem na tom stavu jer moderna tehnologija spašava živote. Ja se nadam da ćete ovako obilježiti i kada bude moj red – rekao je Beroš nakon što su se drugi članovi cijepili.

Prvi se cijepio Davor Božinović, osim njega cijepile su se Alemka Markotić i Verica Katalinić Janković te Krunoslav Capak.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je da je u prošlom tjednu imamo pad od 48 posto na tjednoj razini, a u ovom tjednu 16 posto. Incidencija nam je 417,5 što je manje nego je bilo prethodnih tjedna, rekao je.

– U odnosu na druge zemlje EU-a ukupna stopa smrtnosti u Hrvatskoj je 985,9 i na 19 mjestu smo od 27 zemalja EU-a. Što je tiče 14-dnevne incidencije na 100,000 stanovnika na 15. smo mjestu sa 435, a iza nas nas su Luksemburg, Cipar, Švedska, Nizozemska, Slovenija, Portugal, Estonija, Slovačka, Češka i Litvanija, rekao je.

Istaknuo je i da su do sinoć do 19 sati cijepili 13.798 osoba.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.