Pored kontejnera za smeće u Puli netko ostavio tromblon i municiju

Foto: Ilustracija

PULA – Policija upozorava građane koji nedozvoljeno posjeduju eksplozivna sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima, već da ih bez ikakavih sankcija predaju policijskim službenicima.

Pulska je policija 7. siječnja zaprimila dojavu građanina koji je oko 15.30 sati, pored kontejnera u Kolodovorskoj ulici, pronašao torbu s tromblonskom minom, oštećenim okvirom automatske puške i ispucanom čahurom.

O događaju je odmah obaviješten djelatnik Protueksplozijskog odjela PU istarske koji je pregledao mjesto događaja i na pogodnom mjestu, u kontroliranim uvjetima, uništio minu.

Policijska uprava istarska upozorava građane koji nedozvoljeno posjeduju eksplozivna sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, u prirodi, odnosno na mjestima koja su dostupna ostalim građanima.

Podsjećaju da je eksplozivna sredstva moguće bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”, a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija također upozorava građane da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policijske službenike.