2 min. čitanja

Stranci po dalmatinskim gradovima ilegalno prodaju afričke suvenire

Stranci po dalmatinskim gradovima ilegalno prodaju afričke suvenire
Foto: Dalmacija danas

SPLIT – Tijekom prosinca u nekoliko su navrata strani državljani prodavali afričke suvenire na splitskoj Rivi i zadarskoj Kalelargi. Splitsko komunalno redarstvo je, čini se, reagiralo brže, jer su se Zadrani morali posebno buniti na lijenost njihovih službi, upozorivši kako, za razliku od domaćih trgovaca, stranci prodaju bez računa i ikakve dozvole, i to nasred ulice. Situacija se, čini se, opet ponavlja.

Komunalno redarstvo Grada Splita u prosincu je organiziralo i provelo akciju s djelatnicima Sektora za granicu Policijske uprave Splitsko-dalmatinske i Državnog inspektorata vezanu za vantržnu prodaju (članak 25. Odluke o komunalnom redu Grada Splita) na Rivi.

No, čini se kako su ih samo privremeno spriječili u njihovom naumu, budući da su se danas pojavili na istoj lokaciji organizirajući novi “pazar”, javlja Dalmacija danas.

Revoltirana viđenim u prosincu, jedna je Zadranka u javnom pismu oplela po gradskim komunalnim službama koji na istu situaciju nisu danima reagirali, objavio je tad Zadarski.hr.

“Ova situacija dovela nas je sve na rub preživljavanja, poslovi su nam uništeni nametnutim mjerama, posljednjih 10 mjeseci grcamo u vraćanju kredita, plaćanja nameta, obaveza prema poreznoj i mnogim drugima. Uništeno nam je svako dostojanstvo kao ljudi ali prije svega kao obrtnika, predstavnika privatnog sektora i ne vidimo kraj ovoj krizi.

I onda zamislite kako se osjećamo kad smo suprug i ja prošetali Kalelargom a tamo naišli na ilegalnog prodavača suvenira iz kvazi Afrike koji se uredno smjestio nasred Kalelarge ispred zatvorenog i papirima oblijepljenog Swarovski dućana!!!

Dok mi grcamo problemima kojih više neće biti jer će rijetki ovo preživjeti netko bez ikakvog problema ILEGALNO prodaje suvenire, BEZ FISKALNE KASE, BEZ IZDANIH RAČUNA, usred naše Kalelarge”, napisala je Zadranka, što je nagnalo tamošnjeg pročelnika gradskog komunalnog odjela Robertina Dujelu da pozove dvoje komunalnih redara, koji su tek onda riješili problem.

Vjerojatno će splitske službe, nakon javnih napisa o tome, opet reagirati, no hoće li se isto ponoviti u Zadru ili nekom drugom gradu, ostaje za vidjeti. Svakako bi bilo dobro da građani ne podsjećaju službe koje plaćaju i koje su jako brze kad su obrtnici u pitanju, što im je činiti da zarade svoju plaću i u ovoj situaciji.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.