1 min. čitanja

Snažna bura stvorila probleme u pomorskom prometu na Kvarneru, na snazi upozorenje za pomorce

Snažna bura stvorila probleme u pomorskom prometu na Kvarneru, na snazi upozorenje za pomorce
Foto: Crometeo / Ivica Jureša

Za područje Podvelebitskog kanala još uvijek je na snazi crveni meteoalarm, dok su područje Kvarnera i sjevernodalmatinskih otoka u narančastom zbog snažne bure koja drugi dan puše na Jadranu.

Zbog vjetra su u prekidu katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka i trajektne linije: Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska i Porozina-Brestova.

Snijeg, koji pada u unutarašnjosti, jak vjetar će ponegdje donositi i na Jadran i povremeno stvarati  ograničenja u prometu. Bura će mjestimice na udare biti i olujna, posebice na sjevernom dijelu.

U utorak slijedi stabilizacija atmosferskih prilika i slabljenje vjetra, te uglavnom suho vrijeme, pa i barem djelomice sunčano, ali prilično hladno, ponajviše ujutro u gorju, gdje su mogući i dvoznamenkasti “minusi”.

Upozorenje za pomorce i nautičare

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana udari bure 35 do 60, u Velebitskom kanalu ponegdje i do 80 čvorova, oslabjet će u noći i ujutro na 35-40, u Velebitskom kanalu do 45 čvorova. Drugdje još danas ponegdje udari bure 35 do 40 čvorova.

Državni hidrometeorološki zavod za sutra na otvorenom mor predviđa ponegdje udare sjeverozapadnog vjetra 35-40 čvorova. Još prijepodne na sjevernom Jadranu more ponegdje 5. Na južnom Jadranu mjestimice moguće nevere, uglavnom još u prvom dijelu dana.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.