1 min. čitanja

OBJAVLJEN DOKUMENT Ovo su nove mjere koje od sutra vrijede na granicama

OBJAVLJEN DOKUMENT Ovo su nove mjere koje od sutra vrijede na granicama
Foto: Facebook

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, osobito iz država s novim sojem virusa.

– Nova odluka je usklađena s preporukama Vijeća, popis država koji je sastavni dio odluke donosit će Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a prema tim putnicima primjenjivat će se posebne epidemiološke mjere. To znači da će pri ulasku u Hrvatsku morati pokazati negativan test i ići u izolaciju od 14 dana. Karantena se može skratiti na 7 dana ako osoba sama o svom trošku obavi PCR testiranje.

To zasad vrijedi za Veliku Britaniju i Južnu Afriku, jer su novi sojevi otkriveni tamo i tamo je zabilježen najveći broj slučajeva zaraze. Vode se razgovori na razini EU. Ali po dolasku iz trećih zemalja zbog neodgodivih razloga – kao što su bolest, pogreb – ulazak će se ograničiti na maksimalno 12 sati. Sve će biti objavljeno tijekom dana – kazao je šef stožera Davor Božinović.

Odluku o privremenom ograničavanju prelaska graničnih prijelaza RH, koja stupa na snagu 14. siječnja možete pronaći OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.