Foto: Jurica Gašpar

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje meteoalarma za splitsko plovno područje, dok je na ostatku Jadrana narančasto, zbog jake i mjestimice olujne bure. 

Na snazi je upozorenje za pomorce na mjestimične udare bure 35-50, ponegdje i do 65 čvorova, prema kraju dana na sjevernom Jadranu a sutra i drugdje postupno će oslabiti. Na otvorenom dijelu južnog i srednjeg Jadrana moguće more 5.

Do kraja dana zadržat će se promjenljivo oblačno mjestimice uz slab snijeg te i dalje hladno. Oborine će na sjevernom Jadranu biti prijepodne, zatim i u Dalmaciji. Na otocima će uglavnom padati kiša, a uz obalu i snijeg. Najniža temperatura zraka od -3 do 1 °C. Najviša dnevna većinom od 0 do 5.

U prekidu su:

Splitsko okružje

-Trajektna linija 638 Sumartin -Makarska u prekidu
-Katamaranska linija 9603 Jelsa-Bol-Split, isplovila je u 07:00 sati na relaciji Stari Grad- Split, bez uplovljavanja u luke Bol i Jelsa.

Riječko okružje:

-Katamaranska linija 9308 Mali Lošinj-Cres-Rijeka u prekidu

Hrvatski autoklub izvještava da je zbog vjetra:

  • samo za osobna vozila otvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50 i DC27);
  • na Mostu Dubrovnik i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

D.G.