3 min. čitanja

Dva pomorca mrtva, tri spašena, za ostalima se traga – Ukrajinski teretni brod potonuo kod turske obale Crnog mora

Dva pomorca mrtva, tri spašena, za ostalima se traga – Ukrajinski teretni brod potonuo kod turske obale Crnog mora
Foto: Screenshot / Turska obalna straža

Ukrajinski teretni brod potonuo je kraj obale turske crnomorske provincije Bartin, prenijeli su turski mediji, a vijest o havariji s prvim službenim podacima, potvrdilo je i tursko Ministarstvo prometa i infrastrukture.

Iako se ispočetka mislilo da se radi o ruskom brodu, doznalo se da se radi o ukrajinskom brodu M / V Arvin duljine 114 metara, koji plovi pod zastavom Palaua. Turski mediji izvještavaju da je brod izgrađen 1975. godine. Arvin Shipping pojavljuje se u evidenciji Equasis kao vlasnik broda. U floti brodovlasnika nema drugih brodova.

Guverner Bartina Sinan Guner rekao je da je brod sa rasutim teretom potonuo uz obalu regije Inkumu, dodajući kako nema izvještaja o žrtvama, javlja državna novinska agencija Anadolu.

– Postoje informacije da je trenutno na brodu 15-ak ljudi koji su zaglavili u čamcima za spašavanje. Poslat ćemo sve brodove u luci Bartın u operaciju traganja i spašavanja.

– Valovi su vrlo visoki i vremenski uvjeti vrlo loši. Mjestu havarije pokušavaju doći brodovi obalne straže. Također smo zatražili helikopter ako postoji mogućnost leta. Trenutno se čamci za spašavanje mogu vidjeti u blizini Güzelcehisara na 600-700 metara od obale – kazao je guverner.

Mjesto gdje se dogodila havarija

Spašene su 3 osobe

U međuvremenu se doznalo da je posada broda koji je potonuo uspjela ući na čamce za spašavanje, a 3 osobe spasile su posade brodova Obalne straže koje su dospjele u to područje.

Tursko Ministarstvo prometa i infrastrukture dalo je i službeno priopćenje o brodu za suhi teret “Arvin”, koji je potonuo s Bartın İnkumu.

„17.01.2021, u 12:35 sati, utvrđeno je da je brod Arvin pod zastavom Palaua potopljen, a Ministarstvo prometa i infrastrukture, te Glavni centar za koordinaciju traganja i spašavanja odmah su organizirali potragu za preživjelima.

Foto: Marine Traffic

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, brod usidren u administrativnom području naše lučke uprave Bartın 15.01.2020, potonuo je u području gdje je usidren u 12.35 sati.

Nakon nesreće, Glavni koordinacijski centar za traganje i spašavanje kontaktirao je službenike tvrtke u Ukrajini, za koje je utvrđeno da su operateri broda, a informacija koju je dobio od službenika tvrtke bila je da je na brodu bilo 12 pomoraca.

Foto: Turska obalna straža

U akcijama traganja i spašavanja koje su u regiji trajale za brod Arvin, koji je išao u bugarsku luku Burgas, 6 od ukupno 12 djelatnika živo je spašeno, a pronađena su mrtva tijela 2 osobe.

U tijeku su veliki napori za spašavanje preostalog brodskog osoblja”, stoji u priopćenju turskog Ministarstva prometa i infrastrukture.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.