1 min. čitanja

Pada snijeg od Zadra do Splita

Pada snijeg od Zadra do Splita
Foto: Jurica Gašpar / Ilustracija

ZADAR/BIOGRAD/ŠIBENIK/TROGIR/SPLIT – Oko 10 sati u Šibeniku je počeo padati snijeg, a na društvenim mrežama ljudi iz cijele županije objavljuju fotografije i snimke.

Snijeg je jutros počeo padati u unutrašnjosti županije, što je i bilo najavljeno u prognozama. Pisalo je da će čak padati uz more, ali te prognoze se rijetko kad pokažu istinitima. Ipak, trenutno u Šibeniku pada snijeg, piše ŠibenikIN.

Sitne pahuljice ‘paduckaju’, to bi bila prava riječ, ali iz minute u minutu postaje sve gušći pa, tko zna, možda se i zadrži i mladim Šibenčanima omogući grudanje, a starijima će dati još jedan razlog za, klasično dalmatinski, prigovarati u stilu ‘ajme ‘ko će po ovoj bljuzgi ić okolo’.

Do 11 sati snijeg je padao na širem području od Zadra do Trogira, a u Biogradu na Moru nastao je i tanji snježni pokrivač. Slab snijeg u 11 sati počeo je padati i u Splitu, javlja Dalmacija danas.

Snijeg je zabijelio Velebit, a oko 10 sati snježne su pahulje stigle i do Zadra te nakratko obradovale građane, piše 057info.

Prema podacima iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, Zadar se jutros probudio na “nuli”, u 10 sati izmjereno je 2 °C, dok će najviša dnevna temperatura biti 5 °C.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.