2 min. čitanja

Birokracija radi 6 tisuća kuna duga zatvorila sportsko ribolovno društvo iz Zadra

Birokracija radi 6 tisuća kuna duga zatvorila sportsko ribolovno društvo iz Zadra
Foto: Pixabay

ZADAR – Zbog birokratskog načina dostave rješenja o pokretanju postupka, proveden je i zaključen stečaj nad Športskim ribolovnim društvom Donat iz Zadra. Kako je navela sutkinja Trgovačkog suda Ana Markač, 27. studenog prošle godine otvoren je i zaključen skraćeni stečajni postupak nad klubom, a rješenje predsjedniku kluba Jošku Gatari nije dostavljeno poštom, nego – objavom rješenja na mrežnoj stranici e-Oglasna ploča 27. studenog, piše 057.info.

Kad su u klubu na kraju saznali da je stečaj pokrenut i zaključen, žalili su se, ali tek nakon 20 dana, 17. prosinca 2020. godine. Zakonski rok je osam dana od presude, ali kad se pobroje svi rokovi, zakasnili su svega tri dana.

“Kako je rješenje suda od 27. studenog 2020. objavljeno na mrežnoj stranici e-Oglasna ploča sudova dana 27. studenog 2020., to proizlazi da je dostava istoga uredno obavljena dana 5. prosinca 2020. te da je od slijedećeg dana tj. 6. prosinca 2020. počeo teći rok za žalbu od 8 (osam) dana, a koji je onda istekao dana 13. prosinca 2020. S obzirom da je 13. prosinca 2020. bila nedjelja to je prema odredbi čl. 112. st. 3. Zakona o parničnom postupku koji se primjenjuje u ovom postupku sukladno odredbi čl. 10. SZ-a, rok za žalbu istekao protekom prvoga idućeg radnog dana odnosno 14. prosinca 2020.”, navodi se u rješenju.

ŠRD Donat utemljen je 9. ožujka 1999. godine, kao neprofitna sportska udruga u koju se udružuju građani radi “zaštite i promicanja osobnih i zajedničkih interesa u oblasti sportskog ribolova na moru bez namjere stjecanja dobiti za članove ili treće osobe”.

Stečajni postupak pokrenut je jer je Fina utvrdila da je na dan 11. ožujka društvo imalo 6.007 kuna neizvršenih osnova za plaćanje.

Sud je 22. rujna objavio oglas na e-oglasnoj ploči suda kojim su pozvane osobe ovlaštene za zastupanje dužnika po zakonu u roku od 15 dana dostaviti popis imovine i obveza, dok su vjerovnici u roku 45 dana od dana objave mogli predložiti otvaranje stečajnog postupka.

Kako se nitko nije javio, doneseno je navedeno rješenje o zaključenju stečajnog postupka.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.