2 min. čitanja

HLADNO DILJEM ZEMLJE Riječani se probudili s -2, a Splićani na -1 °C

HLADNO DILJEM ZEMLJE Riječani se probudili s -2, a Splićani na -1 °C
Foto: Pixabay

Na Jadranu se danas očekuje pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom bez oborina. Vjetar slab, od sredine dana do umjeren jugozapadni i zapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka, na udare i olujna bura oslabjeti i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između -1 i 3, na Jadranu od 4 do 8 °C.

Jutros su niske temperature diljem zemlje, pa i na obali izmjereni minusi. U Rijeci -2, u Splitu, Pločama izmjereno -1, dok je u Dubrovniku, Lastovu, Hvaru. Pločama i Makarskoj bilo 0, Senju 1, Komiži i Zadru 2, a Rabu, Malom Lošinju i Rovinju 4 °C.

Detaljna prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano, u drugom dijelu dana uz prolazno više oblaka, osobito u unutrašnjosti. Vjetar slab, od sredine dana i umjeren jugozapadni i zapadni. Najniža temperatura zraka uglavnom od -12 do -9, a najviša dnevna između -1 i 1°C.

Istra

Pretežno ili djelomično sunčano uz umjerenu naoblaku. Slaba do umjerena, mjestimice jaka bura tijekom jutra će oslabiti i potom okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar. More će biti malo, prijepodne do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -2 i 3, u unutrašnjosti Istre između -8 i -3°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će između 5 i 9°C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano uz prolazno više oblaka. Jaka bura, lokalno s olujnim udarima, u prvom dijelu dana će oslabjeti i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od -2 do 2, a najviša dnevna od 5 do 8°C.

Dalmacija

Pretežno sunčano uz prolazno više oblaka. Jaka bura, u sjevernoj Dalmaciji lokalno i s olujnim udarima, sredinom dana će oslabjeti i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od -2 do 2, a najviša dnevna od 3 u unutrašnjosti Dalmacije do 8°C na otocima.

Što nas čeka sutra?

U unutrašnjosti prijepodne djelomice sunčano, a od sredine dana uz prolazno povećanu naoblaku te je u gorskim predjelima moguće i malo snijega. Na Jadranu pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju s jakim udarima, samo u Dalmaciji i jugo. Najniža temperatura zraka od -10 do -5, na Jadranu od -1 do 2, a najviša dnevna od 2 do 8 na kopnu te od 7 do 10°C na obali i otocima.

Vrijeme do kraja tjedna

U utorak postupni porast naoblake pa će biti umjereno do pretežno oblačno, na Jadranu i uz njega mjestimice s malo kiše, a u gorju još u srijedu i snijega. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo koje će tijekom srijede jačati. Još u utorak ujutro hladno, a potom temperatura zraka u porastu na iznadprosječno visoke vrijednosti pa bi krajem tjedna moglo biti i preko 10 stupnjeva.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Snijeg leprša i na srednjodalmatinskim otocima, a počeo padati i u Dubrovniku
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.