Foto: Pixabay

Na Jadranu se danas očekuje pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom bez oborina. Vjetar slab, od sredine dana do umjeren jugozapadni i zapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka, na udare i olujna bura oslabjeti i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između -1 i 3, na Jadranu od 4 do 8 °C.

Jutros su niske temperature diljem zemlje, pa i na obali izmjereni minusi. U Rijeci -2, u Splitu, Pločama izmjereno -1, dok je u Dubrovniku, Lastovu, Hvaru. Pločama i Makarskoj bilo 0, Senju 1, Komiži i Zadru 2, a Rabu, Malom Lošinju i Rovinju 4 °C.

Detaljna prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano, u drugom dijelu dana uz prolazno više oblaka, osobito u unutrašnjosti. Vjetar slab, od sredine dana i umjeren jugozapadni i zapadni. Najniža temperatura zraka uglavnom od -12 do -9, a najviša dnevna između -1 i 1°C.

Istra

Pretežno ili djelomično sunčano uz umjerenu naoblaku. Slaba do umjerena, mjestimice jaka bura tijekom jutra će oslabiti i potom okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar. More će biti malo, prijepodne do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -2 i 3, u unutrašnjosti Istre između -8 i -3°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će između 5 i 9°C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano uz prolazno više oblaka. Jaka bura, lokalno s olujnim udarima, u prvom dijelu dana će oslabjeti i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od -2 do 2, a najviša dnevna od 5 do 8°C.

Dalmacija

Pretežno sunčano uz prolazno više oblaka. Jaka bura, u sjevernoj Dalmaciji lokalno i s olujnim udarima, sredinom dana će oslabjeti i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od -2 do 2, a najviša dnevna od 3 u unutrašnjosti Dalmacije do 8°C na otocima.

Što nas čeka sutra?

U unutrašnjosti prijepodne djelomice sunčano, a od sredine dana uz prolazno povećanu naoblaku te je u gorskim predjelima moguće i malo snijega. Na Jadranu pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju s jakim udarima, samo u Dalmaciji i jugo. Najniža temperatura zraka od -10 do -5, na Jadranu od -1 do 2, a najviša dnevna od 2 do 8 na kopnu te od 7 do 10°C na obali i otocima.

Vrijeme do kraja tjedna

U utorak postupni porast naoblake pa će biti umjereno do pretežno oblačno, na Jadranu i uz njega mjestimice s malo kiše, a u gorju još u srijedu i snijega. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo koje će tijekom srijede jačati. Još u utorak ujutro hladno, a potom temperatura zraka u porastu na iznadprosječno visoke vrijednosti pa bi krajem tjedna moglo biti i preko 10 stupnjeva.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Snijeg leprša i na srednjodalmatinskim otocima, a počeo padati i u Dubrovniku