1 min. čitanja

Sufinanciranje stanovanja liječnika koji rade u Psihijatrijskoj bolnici Rab

Sufinanciranje stanovanja liječnika koji rade u Psihijatrijskoj bolnici Rab
Foto: Youtube / Screenshot

RAB – Zamjenica Primorsko-goranskog župana, Marina Medarić izvijestila je o odlukama s prošlotjednog Kolegija župana na kojem su odobrena značajna sredstva županijskim zdravstvenim ustanovama u takozvanoj kategoriji nadstandarda, a koji se financira iz izvornog proračuna Primorsko-goranske županije.

Navela je tako da će se Psihijatrijskoj bolnici Rab rasporediti sredstva u iznosu od 192.000,00 kn za sufinanciranje stanovanja liječnika specijalista i ostalog zdravstvenog kadra u 2021. godini (troškovi smještaja radnika za vrijeme radnog odnosa kod poslodavca).

To je jedna od mjera kojom se, prema riječima Medarić, nastoji riješiti problem zadržavanja zdravstvenog kadra na otocima.

Pravo na subvencioniranje troškova stanovanja imaju liječnici specijalisti koji nemaju (kao ni njihovi bračni/izvanbračni drugovi) useljivu kuću ili stan na području otoka Raba.

Troškovi stanovanja liječnika specijalista subvencioniraju se do visine stvarno podmirenih izdataka, a maksimalno do iznosa od 3.000,00 kn neto, mjesečno.

Za preventivne programe, kao i programe unapređenja zdravlja Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ rasporedit će se iznos od 933.500,00 kuna.

Iz tih se sredstava financira izdavanje Narodnog zdravstvenog lista, programi unapređenja zdravlja romske populacije, prevencija bolesti srca i krvožilja, unapređenje oralnog zdravlja kod djece i mladih, savjetovališta za mlade kao i drugi programi koje provodi Nastavni zavod za javno zdravstvo.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.