KRIMINAL U ZADRU Dvojac u muljanju s nekretninama napravio štetu veću od 59 milijuna kuna!

ZADAR – Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s državnim odvjetništvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom i 58-godišnjakinjom koje se sumnjiči za kazneno djelo iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Naime, 60-godišnjak se sumnjiči da je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi kao direktor trgovačkog društva, a bez prethodne suglasnosti skupštine tog društva, u siječnju 2019. godine u svojstvu prodavatelja sklopio ugovor o prodajni nekretnine u vlasništvu tog društva na zadarskom području s drugim povezanim trgovačkim društvom u vlasništvu 58-godišnjakinje, za iznos znatno manji iznos od stvarne vrijednost nekretnina, te tada novčani iznos nikada nije isplaćen već je u poslovnim knjigama prikazan prebijanjem međusobnih potraživanja među dva navedena društva.

Nakon čega je 60-godišnjak u svojstvu prokurista trgovačkog društva u vlasništvu 68-godišnjakinje, za navedene nekretnine izvršio upis vlasništva na Općinskom sudu u Zadru.

Navedenim kaznenim djelom 60-godišnjak je kao direktor trgovačkog društva istome pričinio materijalnu štetu u iznosu većem od 59 milijuna kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu protiv 60-godišnjaka podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju te protiv 58-godišnjakinje zbog sumnje za pomaganje u navedenom kazneno djelo.

D.G.