1 min. čitanja

Obnova starog čiovskog mosta odgađa se do jeseni

Obnova starog čiovskog mosta odgađa se do jeseni
Foto: Ante Bilić / Facebook

TROGIR/ČIOVO – Nakon otvaranja novog mosta svi se veselimo i obnovi starog čiovskog mosta, što zbog sigurnosnih, što zbog estetskih razloga – napisao je danas na svojoj Facebook stranici gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

Napisao je osim toga da je Grad u stalnom kontaktu s HC-om i izabranim izvođačem.

– Žao nam je što radovi nisu krenuli u planiranom roku, no razumijemo da je situacija s pandemijom i njima prouzročila probleme i neizvjesnost. Svjesni smo i važnosti predstojeće sezone za sve turističke djelatnike u našem gradu i ne želimo im na nikakav način prouzročiti dodatne poteškoće.

Nakon sastanaka s Upravom HC-a, održali smo sjednicu Turističkog vijeća i zajednički jednoglasni zaključak je da podržavamo odluku Hrvatskih cesta da s radovima krenu nakon sezone. Ključni razlog tome je nadolazeća sezona koja je neizvjesna, kao i činjenica da u ljetnom periodu na predjelu Čiova boravi više od 40.000 ljudi, a u neposrednoj blizini su brojni hoteli, drugi smještaji i dvije turističke marine.

Također, imali smo prigovore na planiranu regulaciju pješačkog prometa i zahvaljujemo upravi HC-a što ih je uvažila te će, kad radovi na jesen krenu, biti osiguran brodski prijevoz koji najviše odgovara specifičnim potrebama stanovnika koji dnevno komuniciraju na relaciji Grad – Čiovo počevši od školaraca do svih ostalih – napisao je na Facebooku Ante Bilić.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.