2 min. čitanja

Ovako će izgledati buduće pristanište i šetnica u Skradinu

Ovako će izgledati buduće pristanište i šetnica u Skradinu
Foto: 3d Modus / Grad Skradin

SKRADIN – Grad Skradin je objavio simulacije pristaništa i šetnice s čijim uređemnjem se započelo prošlog tjedna. Predviđeni rok završetka radova je pet mjeseci unutar kojih će biti postavljena četiri nova gata za prihvat do osam turističkih brodova te će biti uređeno 145 m obale čime će se osigurati dodatna stabilnost gradske rive te znatno poboljšati današnji uvjeti korištenja obale.

– Projekt predviđa uređenje dijela pomorskog dobra između budućeg pristaništa NP Krka i Veslačkog hangara (izvan koncesijskog područja NP Krka i zahvata uređenja pristaništa) na površini od 1156 m2, s kojim predstavlja jedinstvenu estetsku i prostornu cjelinu – poručuju iz Grada Skradina.

Foto: 3d Modus / Grad Skradin

Ovim rješenjem planira se zahvat koji će hortikulturom, urbanom opremom i rasvjetom oplemeniti prostor parternog uređenja.

Kao dodatni sadržaj u prostor se implementira drveno gledalište i klupe korištene kao infopunktovi koji nas informiraju o baštini skradinskog područja.

Foto: 3d Modus / Grad Skradin

Kako bi se zaštitila i očuvala prepoznatljiva i autentična vizura grada Skradina, za izgradnju novog pristaništa, u potpunosti uklopljenog u okoliš, koristit će se najsuvremenije tehnike gradnje.

Višestoljetna gradska aleja murvi dodatno će se istaknuti uz postojeće sadržaje koji stanovnicima i njihovim gostima pružaju nezaboravno iskustvo ugodnih šetnji kroz stari grad. Postojeće murve se čuvaju zelenim otocima unutar kojih će se zasaditi mediteransko bilje.

– Uz početak realizacije projekta uređenja pristaništa NP Krka, vrijednog 4,3 mil. kn, kroz pet dana predstavljamo pet projekata društvene i komunalne infrastrukture koje Grad Skradin planira i razvija na području između budućeg pristaništa NP Krka i kopnenog ulaza u NP Krka (skradinski most) – poručuju iz Grada Skradina.

Foto: 3d Modus / Grad Skradin

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Kreće uređenje dijela obale i pristaništa za turističke brodove u Skradinu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.