2 min. čitanja

Europski turoperatori proglasili Hrvatsku “Odabranom destinacijom” u 2021. godini

Europski turoperatori proglasili Hrvatsku “Odabranom destinacijom” u  2021. godini
Foto: Igor Zirojević / HTZ

Hrvatska turistička zajednica i Europsko udruženje putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) potpisali su sporazum kojim Hrvatska u 2021. godini ima status „Preferred Destination“, odnosno „Odabrane destinacije“ krovnog europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora. Ovim se sporazumom dvije strane obvezuju na međusobnu aktivnu suradnju s ciljem povratka i jačanja turizma u Hrvatskoj u 2021. godini.

– Veseli me što su ECTAA i Hrvatska ponovno partneri. Hrvatska je bila ECTAA-ina omiljena destinacija prije gotovo deset godina, što je rezultiralo boljim i snažnijim vezama između hrvatskih agenata i naših članova. U trenutnim teškim okolnostima, uvjereni smo da će ova suradnja olakšati nova putovanja u Hrvatsku – izjavio je predsjednik ECTAA-e Pawel Niewiadomski.

Tijekom idućih 12 mjeseci, ECTAA postaje ključni međunarodni partner u promociji hrvatskog turizma i putovanja kroz jačanje odnosa europskih putničkih agencija i turoperatora s destinacijskim menadžment organizacijama i ostalim partnerima u Hrvatskoj.

Do kraja godine planirane su brojne aktivnosti usmjerene na pozicioniranje Hrvatske kao sigurne i atraktivne destinacije, posebice za digitalne nomade. U Hrvatskoj će se uskoro implementirati i nova sigurnosna oznaka za sve pružatelje usluga u turizmu, koja će funkcionirati zajedno s postojećim zdravstvenim i sigurnosnim protokolima.

Organizirat će se i poseban webinar na temu mogućnosti koje se nude na hrvatskom tržištu, a svoj polugodišnji sastanak ECTAA će ovog proljeća održati upravo u Hrvatskoj pa će nacionalni delegati ovog udruženja iz prve ruke upoznati sigurnosne mjere i turističku ponudu Hrvatske.

– Ponosni smo što je Hrvatska, nakon gotovo deset godina, ponovno izabrana za preferiranu destinaciju ovog značajnog europskog udruženja. Riječ je o sjajnom programu i prilici da se Hrvatska predstavi kao sigurna i atraktivna destinacija pred čak 70 tisuća putničkih agencija i turoperatora diljem Europe. U trenutku kad turistički sektor i putnici diljem svijeta željno iščekuju povratak putovanja, isticat ćemo sigurnost i blizinu Hrvatske kao turističke destinacije, bogatstvo hrvatske turističke ponude, prekrasnu prirodu, jedinstvenu baštinu i raznoliku gastronomiju – istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Podsjetimo, ECTAA okuplja nacionalne udruge putničkih agencija i turoperatora iz 30 europskih zemalja, među kojima je 27 zemalja iz Europske unije te predstavlja oko 70 tisuća putničkih agencija i turoperatora u Europi, koji pružaju savjetodavne usluge, usluge transporta, smještaja te ostalih turističkih usluga i aktivnosti.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Pojačane su rezervacije za odmor u Hrvatskoj
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.