1 min. čitanja

Na Koločep stigla liječnica iz Vukovara – Grad Dubrovnik će joj financirati stan i opremanje ordinacije

Na Koločep stigla liječnica iz Vukovara – Grad Dubrovnik će joj financirati stan i opremanje ordinacije
Foto: DZ Dubrovnik

DUBROVNIK – Iako primarna zdravstvena skrb nije u nadležnosti Grada, Grad Dubrovnik razvija mnoge nadstandarde u zdravstvu te donacijama pomaže rad zdravstvenih ustanova na svom području, a među njima i Doma zdravlja Dubrovnik.

Posljednja donacija osigurana za potrebe Doma zdravlja Dubrovnik odnosi se na sredstva u iznosu 100.000 kuna, a koja je prema sporazumu ova zdravstvena ustanova dužna iskoristiti namjenski za adaptaciju, opremanje stana i ordinacije za liječnika na otoku Koločepu.

Naime, Dom zdravlja je nedavno objavio da na Koločepu od sredine siječnja živi i radi nova liječnica koja je na otok stigla iz Vukovara. Dolaskom nove liječnice i predmetnim ulaganjem povećat će se razina primarne zdravstvene zaštite na Elafitima.

Samo za financiranje Turističke ambulante na otoku Koločepu iz gradskog proračuna od 2017. godine isplaćeno je 1,2 milijuna kuna, a navedeni iznos odnosi se na troškove plaća te troškove prijevoza liječničkog tima na radu u ordinaciji i izvan nje.

Grad Dubrovnik posljednjih godina njeguje i razvija dobru suradnju s Domom zdravlja Dubrovnik, pa vrijedi podsjetiti da je za potrebe otvaranja pedijatrijske ambulante i ambulante logopeda u Mokošici Domu zdravlja ustupljen prostor u vlasništvu Grada, koji je potom uređen i opremljen, dok je za smještaj liječnice ustupljen i opremljen stan.

Grad Dubrovnik također je preuzeo i obvezu osiguranja sredstava za plaće liječnice i medicinske sestre, a iz proračunskih sredstava financirana je i kupnja dvaju sanitetskih vozila za potrebe rada Doma zdravlja, odnosno županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Isto tako, za financiranje Hitnog interventnog tima na Elafitima od 2018. godine, a nakon što je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje odbio financirati ovu prijeko potrebnu zdravstvenu uslugu, za provođenje iste isplaćeno je 996.571,33 kuna, od čega je u 2020. godini isplaćeno 394.285,70 kuna.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Pitanje ambulante na Koločepu upućeno ministru Berošu, evo što je odgovorio
ŽELE IMATI LIJEČNIKA Otočani Elafita ne prihvaćaju odluku o ukidanju ambulante
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.