1 min. čitanja

NOĆ MUZEJA NA RABU Virtualna šetnja muzejom na otvorenom i Rab arheological (T)races

NOĆ MUZEJA NA RABU Virtualna šetnja muzejom na otvorenom i Rab arheological (T)races
Foto: TZ Rab

RAB – Otok Rab (Grad Rab i Općina Lopar)  i ove godine uključuje se u program Noći muzeja koji je pokrenut 2005. godine na inicijativu Hrvatskog muzejskog društva.

S obzirom na aktualne okolnosti tj. pandemiju COVIDA-19, 16. Noć muzeja održava se u petak, 29. siječnja u  digitalnom obliku, a program manifestacije dostupan je OVDJE.

Uz pomoć aplikacije Rab Archaeological (T)races, Rabljane i sve zainteresirane pozivamo u virtualnu šetnju „muzejom na otvorenome“ tj. trima novouređenim poučnim stazama  koje prezentiraju tisućljetno kulturno nasljeđe otoka! Istraživanje  baštine pomoću aplikacije moguće je na poučnim stazama, ali  i iz udobnosti Vašeg doma (uz neka manja ograničenja). Dodatne informacije o projektu dostupne su OVDJE.

Foto: TZ Rab

O APLIKACIJI RAB ARCHAEOLOGICAL (T)RACES

U netaknutim otočnim krajolicima aplikacijom Rab Archaeological (T)races prezentirana je vrijedna arheološka, sakralna i etnografska baština koja datira od prapovijesti pa do početka 20. st. Lokaliteti su prezentirani na 34 info – točke povezane poučnim stazama ukupne duljine oko 40 km koje se protežu kroz Kampor (staza Capo Fronte), Lopar (staze Epario i Frux) i Supetarsku Dragu (staza Frux).

Uz navigaciju i informacije o lokalitetima, aplikacija pruža i niz zanimljivosti, legendi i predaja vezano otok i život na otoku. Virtualni likovi koji pripovijedaju povijesne priče, audio vodiči, proširena stvarnost, učenje kroz igre i kvizove učinit će vaše istraživanje otoka nezaboravnim. Aplikacija se može besplatno preuzeti OVDJE.

Aplikaciju su u 2020. godini izradili Centar za kulturu Lopar, Pučko otvoreno učilište Rab, Turistička zajednica Grada Raba i Turistička zajednica Općine Lopar,  ujedno  i organizatori rapskog dijela ovogodišnjeg programa Digitalne Noći muzeja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.