1 min. čitanja

Otrovan potražni pas iz Slanog koji je s vatrogascima pretraživao ruševine u Petrinji

Otrovan potražni pas iz Slanog koji je s vatrogascima pretraživao ruševine u Petrinji
Foto: facebook

SLANO – Belgijska ovčarka Alice iz Slanog kod Dubrovnika sinoć je uginula. Potražni vatrogasni pas koji je išao zajedno s vatrogascima u Petrinju nakon razornog potresa, obučen da traži ljude u ruševinama, otrovan je, pretpostavlja se otrovom za štakore.

Trogodišnja belgijska ovčarka sa Srđanom Boticom, vatrogascem DVD-a Slano činila je potražni tim za zatrpane pod ruševinama, a sudjelovala je u potrazi po ruševinama Petrinje, piše Dubrovniknet.

Bila je jedna od najboljih potražnih pasa u Hrvatskoj i mogla je i trebala još dugo pomagati i biti na raspolaganju svima kojima bi njene vještine mogle spasiti živote.

Neutješni Srđan javio je da mu je Alice sinoć umrla na rukama.

– Alice je bila dio obitelji koja je u nju i njen treningu uložila puno ljubavi i vremena, a vatrogasci iz Slanoga znali su što znači imati tako sposobnog potražnog psa u timu. Gubitak je velik za sve nas – kazao je.

Otrovi po javnim površinama ubili su mnoge životinje koje to nisu zaslužile, rijetko kad se sazna tko je počinitelj i izbjegnu se kazne.

Za Alice je kasno, a za ostale životinje i njihovu sigurnost moraju se pobrinuti vlasnici, nikad ne znate gdje nekome vaši četveronožni dlakavci smetaju.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.