NLO u Makarskoj: “Makarska napokon kao turistička destinacija”

Foto: Jurica Gašpar

MAKARSKA – U nedjelju, 24.siječnja, održana je osnivačka skupština stranke Nezavisna lista Osejava o čemu je objavljeno i službeno priopćenje.

– Inicijalni odbor stranke u osnivanju čine aktivisti u javnosti najviše prepoznati po djelovanju u Udruzi za održivi razvoj Osejava te pridruženi im građani.  Povod za osnivanje političke stranke bilo je dugogodišnje ignoriranje volje građana od strane gradskih čelnika, pogodovanje privatnim interesima nauštrb interesa javnosti te kontinuirana devastacija grada i degradacija Makarske kao turističke destinacije.

Sukladno epidemiološkim mjerama i Zakonu o političkim strankama, osnivačka skupština održana je na više različitih lokacija na otvorenom prostoru.

Osnivanje stranke podržali su brojni građani, ujedno osnivači, koji su jednoglasno usvojili sve točke Dnevnog reda. Za koordinatore stranke  jednoglasno su izabrane Ivana Miočević Franić i Petra Mravičić, a za članove Upravnog odbora izabrani su: Mihovil Marinović, Manuela Puharić, Petar Kelvišer, Thomas Mravičić i Ivo Lovreta.

Nezavisna lista Osejava (NLO) deklarira se kao stranka koja će svoje djelovanje usmjeriti ka razvijanju strategija u skladu s načelima održivog razvoja, odgovornog upravljanja prostorom, uvažavanju mišljenja struke, transparentnom i otvorenom radu, interakciji građana s gradskom upravom te ekološkoj odgovornosti prema sadašnjim i budućim generacijama – objavili su iz Nezavisne liste Osejava.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

MAKARSKA Nestaju posljednji metri prirodnih uvala: “Zatrpavaju ih zabranjenom zemljom, inspekcija niotkud!”

 

Vaš komentar