U splitskom i šibenskom zaleđu pada snijeg, policija apelira na zimsku opremu i izniman oprez u prometu

Foto: Pixabay

Snijeg od podnevnih sati pada u Drnišu i Kninu. U Kninu i Kijevu se stvorio i tanji snježni pokrivač, javlja Šibenik meteo, a slično je i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

Snijeg pada u Sinju, Dugopolju, trogirskom i kaštelanskom zaleđu, u mosorskim naseljima Dubrava, Gornje i Donje Sitno, Trilju, Šestanovcu, okolici Imotskog, a u dijelovima Cetinske krajine već ga je napadalo 2-3 centimetara.

Obzirom da u zaleđu Splitsko-dalmatinske županije pada snijeg, policija vozače upućuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da ne kreću na put bez zimske opreme. Upravljanje vozilima u ovakvim uvjetima je otežano, stoga pozivamo vozače na oprez i prilagođavanje vožnje uvjetima na cesti.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje kako je zimska oprema obavezna u trenutku kada na prometnicama nastupe zimski uvjeti, točnije kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica.

Svi vozači se podsjećaju da poštuju ograničenja brzine te da vožnju prilagode stanju na cesti i uvjetima vidljivosti.

U Državnom hidrometeorološkom zavodu do kraja dana predviđaju pretežno oblačno na moru uz kišu, u gorju snijeg kojeg će biti i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Prema večeri susnježica i snijeg mogući su na sjevernom Jadranu.

Lokalno će obilnije oborine biti u gorskim predjelima i u Dalmaciji.

Na Jadranu umjeren do jak jugozapadnjak i jugo okrenut će na sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 5 na kopnu te od 6 na sjevernom o 11 °C na južnom dijelu Jadrana.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Izmjenjivat će se jaka bura i jugo na cijelom Jadranu, narančasti meteoalarm još na snazi