BURA I TRAMONTANA U prekidu katamaranske linije na splitskom području

Foto: Ilonka Crnčević / Facebook

Jugo, koje je posljednjih nekoliko dana stvaralo probleme na cijelom Jadranu, mahom je okrenulo na buru koja nije toliko jaka da paralizira sav pomorski promet, no ipak problemi postoje na splitskom plovnom području.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za pomorce na mjestimične udari bure, na otvorenom moru tramontane 35-55 čvorova, poslijepodne će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana oslabjeti. More na srednjem i južnom Jadranu mjestimice 5. Mjestimice je moguć neverin, uglavnom na krajnjem jugu te na otvorenom moru.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Bura i tramontana 16-26, na otvorenom moru tramontana do 32 čvora, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana poslijepodne u slabljenju na 6-16 čvorova. More 3-4, na srednjem i južnom Jadranu mjestimice 5. Vidljivost 10-20 km. Pretežno vedro, a više oblaka i povremene kiše i pljuska s grmljavinom može biti uglavnom na otvorenom moru te na krajnjem jugu.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana slaba do umjerena bura i tramontana, a drugdje će umjerena do jaka bura te na otvorenom moru pojačana do vrlo jaka tramontana postupno slabjeti na umjerenu do jaku. More umjereno valovito do valovito, na otvorenom južnog i dijela srednjeg Jadrana i jače valovito. Pretežno vedro, a više oblaka i povremene kiše te pljuska s grmljavinom može biti uglavnom na otvorenom moru.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta prekidu su katamaranske linije na splitskom području:

– Ubli – Vela Luka – Hvar – Split

–  Vis – Hvar – Split

– Bol – Split

D.G.