1 min. čitanja

OPREZ! Čak 25 sudara sa životinjama na riječkom i kvarnerskom području u siječnju

OPREZ! Čak 25 sudara sa životinjama na riječkom i kvarnerskom području u siječnju
Foto: youtube / Screenshot / Morski HR

RIJEKA – Policija je tijekom mjeseca siječnja na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala 25 sudara vozila sa životinjama.

U sudarima su sudjelovali vozači osobnih i teretnih vozila na području Bakra, Čabra, Dramlja, Jadranova, Kostrene, Krka, Matulja, Novog Vinodolskog, Pasjaka, Selca, Viškova i Vrbovskog na čija vozila je naletjela srneća divljač.

U navedenom razdoblju zabilježeni su i sudari osobnih vozila s domaćim životinjama: na Krku sa zecom, u Malom Lošinju s ovnom, a u Omišlju na Krku i u Škrljevu sa psima.

Foto: Harrison Haines / Pexels

Osim toga, na području Brseča i Jadranova zabilježena su tri sudara sa divljim svinjama, dok je u blizini Broda na Kupi evidentiran sudar s jelenom isto kao i u blizini Tunela Učka.

Jutros je pak na autocesti A6, između čvora Čavle i čvora Kikovica, došlo do sudara osobnog vozila i vuka koji je pri tome uginuo. Svu uginulu divljač preuzeli su djelatnici nadležnih tijela, a ukupna materijalna šteta u ovim nesrećama iznosi oko 140 tisuća kuna.

U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Policija napominje kako vozači vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.