OPREZ! Čak 25 sudara sa životinjama na riječkom i kvarnerskom području u siječnju

Foto: youtube / Screenshot / Morski HR

RIJEKA – Policija je tijekom mjeseca siječnja na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala 25 sudara vozila sa životinjama. 

U sudarima su sudjelovali vozači osobnih i teretnih vozila na području Bakra, Čabra, Dramlja, Jadranova, Kostrene, Krka, Matulja, Novog Vinodolskog, Pasjaka, Selca, Viškova i Vrbovskog na čija vozila je naletjela srneća divljač. 

U navedenom razdoblju zabilježeni su i sudari osobnih vozila s domaćim životinjama: na Krku sa zecom, u Malom Lošinju s ovnom, a u Omišlju na Krku i u Škrljevu sa psima.

Foto: Harrison Haines / Pexels

Osim toga, na području Brseča i Jadranova zabilježena su tri sudara sa divljim svinjama, dok je u blizini Broda na Kupi evidentiran sudar s jelenom isto kao i u blizini Tunela Učka.

Jutros je pak na autocesti A6, između čvora Čavle i čvora Kikovica, došlo do sudara osobnog vozila i vuka koji je pri tome uginuo. Svu uginulu divljač preuzeli su djelatnici nadležnih tijela, a ukupna materijalna šteta u ovim nesrećama iznosi oko 140 tisuća kuna.

U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Policija napominje kako vozači vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

D.G.