2 min. čitanja

ORGANIZATORI ODLUČILI Wings for Life se neće održati ni ove godine, ali trčati bi ipak mogli

ORGANIZATORI ODLUČILI Wings for Life se neće održati ni ove godine, ali trčati bi ipak mogli
Foto: WFL

ZADAR – Službene utrke na lokacijama diljem svijeta, uključujući i Zadar odgođene su na još godinu dana, objavio je organizator Red Bulla.

Utrka Wings for Life World Run je specifična jer nema ciljnu liniju pa ju zato može završiti baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke. Ove godine se neće održati na takav način, no ipak, organizatori pozivaju sudionike na prijavu preko nove aplikacije koju su razvili.

– Čak i u trenutnoj situaciji, sve je spremno za nevjerojatan trkački događaj. Zato organizatori već mjesecima rade na novoj aplikaciji. A što je još najbolje, svi sudionici mogu trčati gdje i s kim god žele. Svi u isto vrijeme. Prošle godine formirali su se timovi, okupili su se prijatelji i razni izazovi su prihvaćeni, a granice pomaknute. Ove godine želimo to, ali i još više. Uz novu aplikaciju i audio iskustvo, utrka će biti još zabavnija – a to je obećanje. Osjećaj trčanja istovremeno s cijelim svijetom? Jedva čekamo! – poručuju.

– U svom sam dnevniku obilježio 9. svibnja crvenim markerom. Kako će ove godine vjerojatno biti samo nekoliko utrka na kojima mogu testirati svoje sposobnosti, tako se posebno radujem Wings for Life World Run utrci. Izuzetno cool događaj. Obožavam trčati istovremeno s ostatkom svijeta i prijateljima u timu Run with the Flow-Team – poručio je njemački ultramaratonac Flo Neuschwander.

– Mislim da je sjajno što se Wings for Life World Run ove godine održava bez obzira na sve. To znači da trkači već imaju cilj i motivaciju na početku sezone trčanja 2021. godine, što je nevjerojatno važno za redovite treninge. rčanje je za mnoge ljude postalo važan mentalni i fizički izlaz, posebno u ovim izazovnim vremenima. Ova utrka povezuje sudionike diljem svijeta, čak i preko svih granica. Upravo to je uvijek bila važna globalna odgovornost sporta – rekao je Sebastian Coe, predsjednik Međunarodnog atletskog saveza.

Sudionica u kolicima, Lukrecija Tomušić također ima originalnu ideju kako ovogodišnju utrku učiniti zabavnom:

– Dogovorila sam se s najbližim prijateljima da sudjelujemo organizirano uz aplikaciju, ali krećući se stazom uz more. Jednostavno ne propuštam ovako veliki događaj koji ima divnu svrhu – učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Ovim putem pozivam sve da sudjeluju, jer se ovako nešto mora doživjeti barem jednom u životu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.