2 min. čitanja

Potpisana prva tri ugovora u sklopu projekta “Otočka žena”

Potpisana prva tri ugovora u sklopu projekta “Otočka žena”
Foto: Boris Kačan / Ilustracija

PREKO – U vijećnici Općine Preko, potpisana su prva tri ugovora u sklopu projekta „Otočka žena“ koji se provodi kroz program zapošljavanja žena “Zaželi– faza II”.

Općinski načelnik Jure Brižić  podsjetio je da je projekt “Otočka žena” sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, za što je Općina Preko dobila bespovratnih 464.300 kuna, piše portal Naši školji.

Ugovori o zapošljavanju triju žena, dviju iz Preka i jedne iz Kali, potpisani su na godinu dana, svaka zaposlenica pružat će besplatnu pomoć u kući za šestero korisnika s područja Općine Preko, a radni odnos počinje 1. veljače.

Besplatna pomoć uključuje dostavu namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u
društvo, pratnju i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima i druge poslove vezane uz skrb starijih osoba.

Načelnik Brižić napomenuo je kako je do 5. veljače otvoren natječaj za zapošljavanje još dviju žena u sklopu “Zaželi – faza II” te također pozvao potencijalne korisnike besplatne pomoći u kući, starije od 65 godina i osobe u nepovoljnom položaju, da se prijave na javni poziv koji je objavila Općina Preko.

Prve tri zaposlenice u sklopu projekta “Otočka žena” započele su 18. siječnja s edukacijom koja se održava u POU Dom na žalu, a provodi je Pučko otvoreno učilište Prizma iz Zadra.

Trajanje programa je 500 sati, a očekivani rezultati nakon provedbe edukacije su stečena znanja i vještine za zanimanje njegovateljice, što će omogućiti povećavanje kompetencija kako bi radnice bile konkurentnije na tržištu rada.

Tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pruža Zadra nova kroz projekt „Zadra nova za vas“ financiran iz OPKK 2014.-2020.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.