2 min. čitanja

Splitsko-dalmatinski policajci prikupili više od 70 tisuća kuna za stanovnike potresom pogođenih područja

Splitsko-dalmatinski policajci prikupili više od 70 tisuća kuna za stanovnike potresom pogođenih područja
Foto: MUP

SPLIT – U ovom teškom vremenu za sve građane koji žive na područjima pogođenim potresom, svjedoci smo kako ljudska dobrota nema granica. Činjenica je kako smo krajem 2020.godine svjedočili katastrofalnim razaranjima u Sisku, Petrinji i Glini i nitko nije mogao ostati ravnodušan na snimke srušenih domova i uništenih gradova. Svaki građanin je pomogao, pa tako i policajci, svatko onoliko koliko je mogao i kako je nabolje znao.

Policajci su individualno pomagali i priključivali se brojim humanitarnim akcijama kako bi odjećom, hranom i ostalim potrepštinama pomogli ljudima.

Djelatnici Postaje granične policije Trilj su odmah nakon potresa započeli s prikupljanjem pomoći, te su već u prvim danima siječnja za obnovu porušenog područja uplatili 6 tisuća kuna. Djelatnici Prve policijske postaje Split prikupili su novčana sredstva za kupnju 65 grijalica koje su odnijeli u Petrinju i Sisak.

Djelatnici Policijske postaje Sinj pokrenuli su humanitarnu akciju kojom će novčano pomagati  jednog kolegu u Policijskoj postaji Petrinja na način da će slijedećih šest mjeseci  prikupljati novčana sredstva i uplaćivati mu na račun kako bi bio u mogućnosti lakše i brže obnoviti svoj dom.

Kolege Postaje aerodromske policije Split sjetile su se svog kolege koji je prije desetak godina dolazio tijekom ljeta na ispomoć, a u potresu mu je oštećena kuća u kojoj sada nije moguće stanovati, pa su samoinicijativno prikupili 5 tisuća kuna za potrebe uređenja i obnove.

Također, u Policijskoj postaji Makarska djelatnici su pokrenuli akciju prikupljanja novčanih sredstava koja je još uvijek tijeku.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska, u suradnji sa sindikatima i IPA Regionalni klub Splitsko-dalmatinska pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja financijske pomoći našem kolegi koji sa svojom obitelji živi na području Petrinje, a čija obiteljska kuća je nakon razornog potresa neuvjetna za život. Tijekom 20 dana trajanja akcije djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske prikupili su do sada ukupno 65 tisuća kuna. Novac će biti uplaćen  našem kolegi i nadamo se da će se uskoro sa svojim obitelji moći vratiti u svoj dom.

U ovoj akciji sudjelovali su djelatnice i djelatnici svih policijskih postaja i svih ustrojstvenih jedinica.

Djelatnice i djelatnici ove PU pokazali su veliko srce, solidarnost i humanost koja je za svaku pohvalu.

Zahvaljujemo se ovim putem svim djelatnicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske koji su organizirali akcije i nesebično sudjelovali u svakoj akciji prikupljanja pomoći.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.