2 min. čitanja

Zadarski vijećnik: “Demistifikacija uređenja plaže Kolovare – Nikakav Miami, već privatni interesi nauštrb javnog”

Zadarski vijećnik: “Demistifikacija uređenja plaže Kolovare – Nikakav Miami, već privatni interesi nauštrb javnog”
Foto: Daniel Radeta / Facebook

ZADAR – Grad Zadar je u petak predstavio uređenje najveće zadarske plaže Kolovare. Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić je izjavio da su Kolovare najveći i najzahtjevniji projekt uređenja plaža i da će se odvijati u nekoliko faza. Uređenje kilometarske plaže, nastale nasipanjem građevinskog otpada od ruševina iz Drugog svjetskog rata, vrijedno je 2 milijuna i 205 tisuća kuna i  zajednički se financira sredstvima Grada Zadra i Ministarstva turizma i sporta, a velike primjedbe na ovaj projekt ističe oporba.

Gradski vijećnik SDP-a, Daniel Radeta javno je prozvao zadarske gradske vlasti da uređenje vode isključivo privatni interesi, te kronološki iznosi teze, koje prenosimo u cijelosti:

“22.10.2019. – Zavod za javno zdravstvo pokrenuo je novu rundu prodaje zgrade nekadašnje poliklinike na Kolovarima. Zadarska županija raspisuje novi natječaj za prodaju iste!

9.12.2019. Grad Zadar objavio izmjenu uvjeta natječaja za uređenje plaže Kolovare, prema kojoj će se javno otvaranje održati 23. Prosinca 2019, a rok valjanosti ponude također je produžen do 23. ožujka 2020. godine.

20.2.2020. Zgrada prodana tvrtki Eko Zadar Dva d.o.o. za 22.334.455 kuna. Vlasnik Iljko Ćurić suprug je Ane Ćurković Ćurić, kćeri bivšeg direktora u HEP-ovu Sektoru za strategiju i investicije Ante Ćurkovića, poznatog javnosti po nadimku »kralj vjetra«.

Antu Ćurkovića se kaznenom prijavom sumnjiči da je kao HEP-ov direktor sebi i tvrtkama koje su u njegovom vlasništvu ili vlasništvu njegove uže obitelji pribavio nepripadnu financijsku korist iskoristivši svoj položaj i ovlasti te da je osigurao dobivanje prethodnih elektroenergetskih suglasnosti (PEES) za vjetroelektrane na području Hrvatske u projektima vrijednim 201,2 milijuna eura.

28.2.2020. – Grad Zadar odabire ekonomski najpovoljniju ponudu ponuditelja MINIGRADNJA d.o.o., Put Gaćeleza 7, 22 211 Vodice, OIB 82262608728, po provedenom otvorenom postupku javne nabave male vrijednosti za sklapanje ugovora o javnoj nabavi u ponuđenom iznosu od 2.205.323,90 kn bez PDV-a, odnosno 2.756.654,88 kn s PDV-om

Dakle, nikakav Miami, nikakve pješčane plaže, umjetni otoci, tuševi, školjere i Copacabana kako navode, već isključivo privatni interesi na uštrb javnog. Ciao!”, napisao je Radeta.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO: KOLOVARE Uređuje se najveća zadarska plaža – Ovako će izgledati
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.