2 min. čitanja

DOVRŠAVA SE LUKA Nova crikvenička rivijera dočekat će prve turiste u svibnju

DOVRŠAVA SE LUKA Nova crikvenička rivijera dočekat će prve turiste u svibnju
Foto: ŽLU Crikvenica

CRIKVENICA – Projekt „Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica“ najznačajniji je projekt od osnivanja Županijske lučke uprave Crikvenica te jedno od najvećih ulaganje u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije.

Projekt ulazi u završnu fazu te se očekuje kako će novo pristanište za brodove na županijskoj brodskoj liniji Crikvenica-Šilo (otok Krk) biti spremno već ove turističke sezone.

– Drago mi je vidjeti kako radovi svakim danom sve više napreduju i kako se bližimo realizaciji ovog vrijednog projekta. Trenutačno su postavljeni svi betonski montažni elementi koji čine Malu paladu, čime je ona poprimila svoj konačni oblik. Također, započelo je i izvođenje kamenarskih radova, odnosno postavljanje kamenih poklopnica i obložnica. Što se tiče zapadnog lukobrana, na prvih 50 metara upravo se izvode kamenarski radovi na postavljanju kamenih poklopnica kao i na popločavanju hodne površine, dok je na preostalom dijelu lukobrana u tijeku realizacija jednog od ciklusa predopterećenja betonskih blokova koji čine trup lukobrana – istaknuo je ravnatelj crikveničke Županijske lučke uprave Mario Kružić te dodao kako se u skoro vrijeme planira betoniranje jedine preostale obaloutvrde na samom vrhu lukobrana.

Nakon realizacije projekta, stanovnicima otoka Krka bit će pristupačnije medicinske te usluge obrazovanja, a stvorit će se i preduvjeti za zapošljavanje na kopnu. Drugim riječima, dnevne će migracije biti mnogo jednostavnije, znajući da je riječ o liniji kojom se godišnje preveze oko 15 tisuća putnika.

Dovršenjem projekta zadovoljit će se svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo (otok Krk) koja je od velike važnosti za stanovništvo otoka.

Projekt je gotovo u cijelosti financiran sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u okviru specifičnog cilja – povećanje dostupnosti naseljenih otoka za njihove stanovnike, te sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za razvoj luka otvorenih za javni promet.

Vrijednost projekta iznosi gotovo 33 milijuna kuna, a radove izvodi Zajednica ponuditelja koju čine Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice, BSK commerce d.o.o. iz Rijeke i DSS obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove iz Crikvenice.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Grad Crikvenica neovlašteno zaustavio europski projekt dogradnje crikveničke luke – Radovi se nastavljaju
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.