1 min. čitanja

HUMANITARNI MARATON DO TIVTA Splitski maratonac stigao do Dubrovnika

HUMANITARNI MARATON DO TIVTA Splitski maratonac stigao do Dubrovnika
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – Splitski maratonac Kristijan Sindik trči humanitarnu utrku “Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana”. Trkački pohvat započeo je u četvrtak krenuvši iz Splita, na na Međunarodni dan borbe protiv raka. Trči jedan maraton dnevno, a krajnji cilj mu je Tivat do kojeg će istrčati ukupno 295 kilometara i to u svrhu prikupljanja donacija za Odjel dječje onkologije KBC-a Split.  Za male pacijente do sada je prikupljeno 150 tisuća kuna koje će se utrošiti za nabavku difuzijskih volumetrijskih pumpi.

– Objedinio sam strast prema trčanju, moja dva grada s kojima sam emotivno vezan i KBC Split jer sam sam bivši onkološki bolesnik. To je tema koja je marginalizirana u ovo vrijeme nauštrb jedne druge teme oko koje se cijelo vrijeme priča. Treba naglasiti i da djeca iz Dubrovnika idu na liječenje u KBC Split – izjavio je Kristijan Sindik te pozvao sve da se priključe akciji.

U Dubrovniku su mu se pridružili i dubrovački atletičari, a na Stradunu ga je dočekao gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

– Pozdravljam ovakve akcije i nevjerojatnu upornost i izdržljivost Kristijan i njegovog tima trkača koji su do Dubrovnika pretrčali gotovo 250 kilometara kako bi se skupila sredstva za naše najmlađe. U ime svih Dubrovkinja i Dubrovčana, želim im puno sreće do njihovog konačnog cilja i pozivam sve koji mogu da im se priključe – izjavio je gradonačelnik Franković tijekom susreta sa Sindikom.

Akciji se mogu priključiti svi, a ideja je da donatori “kupuju kilometre” kroz donacije od minimalno 100 kuna po kilometru. Donacije se uplaćuju izravno na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Splita prema Tivtu krenuo 7-dnevni 300 km dug humanitarni maraton
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.