1 min. čitanja

U dvije kuće na Korčuli policija pronašla puške, drogu, amfore…

U dvije kuće na Korčuli policija pronašla puške, drogu, amfore…
Foto: MUP

Temeljem dvaju naloga Općinskog suda u Dubrovniku, Stalne službe u Korčuli jučer, tijekom jutarnjih sati, policijski službenici Policijske postaje Korčula pretražili su  dvije obiteljske kuće na području otoka Korčule u kojima je pronađeno oružje, streljivo i droga

U prvoj kući, kod 39-godišnjaka pronađena je ručno izrađena lovačka puška, lovačko streljivo, cijev i neispravan mehanizam za zračnu pušku, polu automatsku pušku i 10 komada streljiva, dok je kod bliskog člana njegove obitelji, odnosno 37-godišnjakinje pronađena vrećica s marihuanom.

U drugoj kući, kod 20-godišnjaka pronađena je lovačka puška, lovačko streljivo, lovačka patrona i dvije zračne puške. Pretragom je također pronađena amfora antičkog porijekla, za koju je utvrđeno da pripada 27-godišnjaku.

Svi pronađeni predmeti su uz potvrdu oduzeti, te su 39-godišnjak i 20-godišnjak prekršajno prijavljeni za više počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Foto: MUP

Nadalje, protiv 37- godišnjakinje podnesena je prekršajna prijava iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je 27-godišnjak kazneno prijavljen za kazneno djelo Nedozvoljeno obavljanje istraživačkih radova i prisvajanje kulturnog dobra.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.