1 min. čitanja

Opatija i Galešnjak na Forbesovoj listi najromantičnijih destinacija za Valentinovo

Opatija i Galešnjak na Forbesovoj listi najromantičnijih destinacija za Valentinovo
Photo: Boris Kačan

OPATIJA/SVETI FILIP I JAKOV – U susret Valentinovu, Danu zaljubljenih, utjecajni američki časopis Forbes objavio je listu 16 najromantičnijih destinacija u Europi među kojima su se našle čak dvije hrvatske destinacije, Opatija i otočić Galešnjak, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin.

Opatija je predstavljena kao mondeno obalno odmaralište i dragulj kvarnerskog područja, čija turistička tradicija seže još u 19. stoljeće. Izdvojene su jedinstvene opatijske vile i hoteli okruženi egzotičnim vrtovima, parkovima i morem, ali i poznata proizvodnja čokolade. S druge strane, za obilazak otočića Galešnjaka predložene su mogućnosti otkrivanja ovog otoka u obliku srca brodom ili zrakoplovom s panoramskim pogledom na Zadar i Kornatski arhipelag.

Foto: Boris Kačan

Riječ je o izboru najromantičnijih destinacija za Valentinovo kojeg je sastavila organizacija European Best Destination Organization (EBD), a uz dvije hrvatske destinacije, na popisu su se našli portugalski otok Porto Santo, Špičnik u Sloveniji, talijanski Burano, Dinard u Bretanji, Oia na grčkom Santoriniju, Mijas u Andaluziji, Polperro u engleskom Cornwallu, jezero Como u Italiji, Algarve u Portugalu, Sveti Stefan u Crnoj Gori, Gdansk i Sopot u Poljskoj, Rossa u Švicarskoj, Rothenburg Ob der Tauber u Njemačkoj te Preveli na Kreti.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Mislili ste da je Galešnjak jedini otok-srce? Otkrivamo sva srca Jadrana!
GALEŠNJAK Otok ljubavi
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.