1 min. čitanja

U Splitu kreće projekt „Školski botanički vrt mediteranskog bilja“

U Splitu kreće projekt „Školski botanički vrt mediteranskog bilja“
Foto: Pixabay

SPLIT –  „Školski botanički vrt mediteranskog bilja“ naziv je projekta koji je počeo u siječnju ove godine u organizaciji Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, a u suradnji s Udrugom Permakultura Dalmacija i Osnovnom školom Skalice u Splitu.

Projekt uređenja školskog vrta po načelima permakulturnog dizajna osmišljen je u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti, a cilj mu je osvještavanje učenika i učitelja o problematici onečišćenja okoliša, važnosti solidarnosti i održivog razvoja kroz edukacije i aktivno sudjelovanje u izgradnji vrta.

Foto: Udruga Sunce

Ideja proizlazi iz potrebe za promjenom paradigme u načinu na koji gradimo svijet, ali i nedostatku zelenih površina, kao i botaničkih vrtova u gradu Splitu, posebno onih permakulturnog koncepta. Održivost projekta vidimo u učenicima i učiteljima koji će po završetku projekta svoja znanja moći prenijeti i na buduće generacije učenika, poručuju iz Udruge.

„Školski botanički vrt mediteranskog bilja“ predstavlja korak ka podizanju svijesti – ne samo učenika, već i lokalne zajednice o pitanjima održivog razvoja i solidarnosti, a poslužit će kao primjer dobre prakse drugim školama u gradu Splitu, ali i šire.

Projekt solidarnosti „Školski botanički vrt mediteranskog bilja“ financira Agencija za mobilnost i programe EU u okviru EU programa Europske snage solidarnosti u vrijednosti od 6.888,00 Eura.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.