2 min. čitanja

VANDALIZAM NA UNIJAMA Nakon izmještanja brodica zbog gradnje vodovoda/kanalizacije

VANDALIZAM NA UNIJAMA Nakon izmještanja brodica zbog gradnje vodovoda/kanalizacije
Foto: VMO Unije

UNIJE – Zasad nepoznati počinitelj uništio je razvodnu kutiju koja služi novom sustavu vodovoda i kanalizacije, nedavno instaliranom na otoku Unijama.

Vijeće mjesnog odbora izvijestilo je da je u petak 19. veljače 2021 izvršen pregled radova na projektu izgradnje Vodovoda i kanalizacije na otoku. Zaprepastili su se što su uočili.

– Sa žaljenjem moramo Vas obavijestiti da je nepoznati počinitelj oštetio novu elektro kutiju koja služi za nesmetan rad vodovoda i kanalizacije . Navedeno još nije ni proradilo, a već se našao neki neodgovorni i zlonamjerni lik koji sramoti naš otok. Isto tako, u zadnjih nekoliko dana se dogodilo nekoliko provala u privatne objekte. Dogodila su se i oštećenja pokretnina, poput razbijanja stakla na građevinskoj mehanizaciji i bušenje guma na traktorima i prikolicama. Navedeno je sve možda povezano i svakako ćemo sve učiniti da spriječimo takve radnje. Iako su to vjerovatno izdvojeni slučajevi, molimo sve koji su u mogućnosti, neka provjere svoje kuće, vikendice i je li sve na mjestu – poručuju iz Vijeća mjesnog odbora na Unijama.

Foto: VMO Unije

Zanimljivo je da je isto vijeće početkom veljače obavijestilo otočane čija su plovila na javnim površinama, da ih moraju ukloniti zbog gradnje vodovodnog i kanalizacijskog sustava.

– Rješenjem komunalnog odsjeka – komunalno redarstvo grada Mali Lošinj od 20. siječnja 2020. godine,  poslana su i istaknuta na plovila obavijesti o izmještanju plovila sa javnih površina zbog gradnje vodovodnog i kanalizacijskog sustava. Dio plovila se izmjestio od strane vlasnika, a dio je izmješten u organizaciji komunalnog redarstva grada Mali Lošinj. Zamoljeni smo da Vas obavijestimo da se nastavlja izmještanje svih brodica sa svih javnih površina za koje se ne može utvrditi vlasnik, registracijska oznaka i koje su vidno oštećene. Iste će se zbrinuti kao komunalni otpad. Brodice koje su registrirane, koriste se i može se utvrditi identitet vlasnika, mogu ostati na javnoj površini do završetka radova na rivi – poručili su iz Vijeća mjesnog odbora na Unijama početkom veljače.

Imaju li posljednji vandalski ispadi na ovom kvarnerskom otoku, gdje službeno živi manje od 90 stanovnika, trebala bi pokazati policijska istraga.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.