2 min. čitanja

U Hrvatskoj pošti se predomislili: “Izjednačit ćemo usluge, i otočani će moći naručivati teže pakete”

U Hrvatskoj pošti se predomislili: “Izjednačit ćemo usluge, i otočani će moći naručivati teže pakete”
Foto: Boris Kačan / Hrvatska pošta

PREMUDA – Hrvatska pošta je na zahtjev otočana uvažila i izmijenila bizarnu odluku prema kojoj se za tu kategoriju građana ukida mogućnost isporuke paketa težih od 2 kg preko web trgovine. Mještani otoka Premude izrazili su putem društvenih mreža ogorčenje, o čemu je Morski HR prvi i pisao. A da pritisak i objave u medijima na javne institucije u Hrvatskoj itekako imaju učinka, pokazalo se i ovaj put, jer je pošta, uz pomalo ironično pojašnjenje, svoju odluku – izmijenila i ovih dana otočani će ponovno moći naručivati pakete do 10 kg.

Putem jedne od usluga Hrvatske pošte Premujani su nabavljali namirnice, no od 12. Veljače rečeno im je kako se dostava paketa težih od 2 kilograma putem tzv Žutog klika ukida. Ogorčenje su izrazili otvorenim pismom na Fecobooku: Otocima je pošta kao i brodska linija i ne možemo dozvoliti da ovo prođe tako lako. Misli li država u idućem koraku ukinuti poštanski ured ?pitaju mještani u dopisu koji je upućen i Ministarstvu mora, pomorstva i veza a inicirala ga je grupa Volim Premudu. Dopis je podržao i Mjesni odbor i Otočni sabor.

– Na taj način smo dosta naručivali voće i povrće – jabuke i krumpire, dostava je bila besplatna tako da je ljudima to bilo zgodno i isplativo. Ljudi su se pobunili jer je nemoguća isporuka HP expresom težih od 2 kilograma, ali tako je na svim otocima.  Zašto je došlo do takve odluke ne znamo – ispričao je Radio Zadru vlasnik trgovine na Premudi, Veljko Žuvanić.

Nije problem samo u dostavi ovih paketa već uopće u funkcioniranju ove državne službe na malim otocima. Zimi je poštanski ured na Premudi otvoren 2 sata dnevno navodi Žuvanić.

– Problem je i u skraćenom radnom vremenu, pogotovo ljeti, nedostatku novaca u pošti jer mi na Premudi nemamo bankomat, takvo stanje je već 4-5 godina.

Hrvatska pošta: “Svi krumpiri će sretno stići na otoke”

U odgovoru iz Hrvatske pošte kažu kako spomenutu uslugu uskoro vraćaju žiteljima Premude.

– Mi smo upravo nakon tog dopisa mještana Premude odlučili izmijeniti to pravilo i uskoro će kroz kojih 10-ak dana biti izjednačena univerzalna usluga s uslugom Paket 24, što znači da će se moći slati paketi do 10 kilograma i tada će svi krumpiri sretno stići na otoke. Naime, u uvjetima usluge Paket 24 postoje određena ograničenja, u naseljima s ograničenjem dostave, međutim mi ćemo kroz naredni tjedan izmijeniti to pravilo , uskladit ćemo usluge pa će se moći preko naše Internet trgovine  naručivati proizvode , ograničenje više neće biti 2 kilograma već 10 kilograma – odgovorio je za program Radio Zadra Krešimir Domjančić, voditelj Odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte.

Ova odluka vrijedi za sve otoke, potvrdili su u Hrvatskoj pošti, pa se nadamo da će u korist otočana odluku i ispoštovatI.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Otočani se žale na diskriminaciju Hrvatske pošte: “Onemogućili su nam dostavu paketa na otoke!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.