1 min. čitanja

NAPLATA PROLASKA PORED BRIJUNA Mali brodari tvrde da su prevareni

NAPLATA PROLASKA PORED BRIJUNA Mali brodari tvrde da su prevareni
Foto: Boris Kačan

BRIJUNI – I ove se godine nastavlja polemika između Nacionalnog parka Brijuni i brodara oko naplate prolaska pokraj Brijuna.

– Ako na Brijune dovedemo jedan brod s recimo 100 putnika time Nacionalnom parku omogućimo tri tisuće kuna zarade. Znači, svodi se na to da mi njima moramo platiti da bi oni još i zaradili! – kaže predsjednik Udruge malih brodara Istarske županije Pavle Orešnik, nakon sastanka u Županijskoj komori Pula.

Naime, u ponedjeljak je održan sastanak u HGK – Županijskoj komori Pula na temu stupanja na snagu Pravilnika o koncesijskim odobrenjima na zaštićenom području u 2021. godini, piše Glas Istre.

Konkretno, cilj sastanka bio je upoznavanje s odredbama Pravilnika te razgovor o uvjetima naplate za obavljanje gospodarske djelatnosti na području Nacionalnog parka Brijuni.

Podsjetimo, početkom prošle sezone mali brodari su prosvjedovali zbog višegodišnjeg spora s upravom Nacionalnog parka zbog visine naplate prolaska pokraj Brijuna.

Dvije su se strane na kraju ipak dogovorile i pronađeno je privremeno kompromisno rješenje.

Naime, Upravno vijeće Brijuna donijelo je odluku da se naplata koncesije prepolovi slijedom izvanrednih pandemijskih okolnosti. Također, krajem prošle godine objavljen je i javni poziv radi podnošenja zahtjeva za smanjenje naknade s dokazima o smanjenim prihodima.

Međutim, predsjednik Udruge malih brodara Istarske županije Pavle Orešnik tvrdi su na kraju sezone brodari bili prevareni te napominje da je bilo dogovoreno smanjenje naplate i da će se omogućiti plaćanje nakon završetka turističke sezone.

Međutim, svima su na kraju poslane ovrhe i računi od 8 tisuća kuna, tvrdi Orešnik.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.