Foto: Boris Kačan / Hrvatska pošta

Hrvatska pošta od danas je za sve otoke omogućila dostavu paketa mase do 10 kilograma putem usluge brze dostave Paket24. Izmjenama pravila o uručenju, usluga Paket24 izjednačena je s univerzalnom uslugom, a maksimalna masa umjesto dosadašnja dva kilograma iznosi 10 kilograma, izvijestili su iz Korporativnih komunikacija Hrvatske pošte. 

Dostava uslugom Paket24 na otoke ovisi o više uvjeta, poput propisane mase vozila na trajektima i ograničenja ili zabrane vožnje kombijima po otoku, stoga se dostava na pojedinim otocima obavlja do poštanskog ureda u kojem korisnik može preuzeti paket. Novim izmjenama obuhvaćene su i narudžbe iz internetske trgovine Žuti klik.

– Hrvatska pošta kontinuirano traži načine da njene usluge građanima budu još dostupnije. Svjesni smo velike važnosti Hrvatske pošte u zajednici, posebno u prometno slabije povezanim mjestima i na otocima, te je ova odluka donesena na dobrobit svih naših korisnika na otocima – poručuju.

– Poštanske urede na kopnu i otocima pretvaramo u centre usluga u kojima privatni i poslovni korisnici mogu osim poštanskih obaviti i bankarske, osiguravateljske, telekomunikacijske i maloprodajne usluge.

Foto: Hrvatska pošta

U poštanskim uredima mogu se koristiti i usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u sklopu kojih se mogu preuzeti potvrde ili predati zahtjevi.  Više od 1000 poštanskih ureda najveća je maloprodajna mreža u Hrvatskoj, a nalaze su u više od 800 mjesta – izvijestila je Hrvatska pošta.

Podsjetimo, mještani otoka Premude izrazili su putem društvenih mreža ogorčenje, o čemu je Morski HR prvi i pisao. A da pritisak i objave u medijima na javne institucije u Hrvatskoj itekako imaju učinka, pokazalo se i ovaj put, jer je pošta svoju odluku izmijenila.