1 min. čitanja

U Ministarstvu zdravstva predstavljen Idejni projekt Zdravstvenog centra Hvar

U Ministarstvu zdravstva predstavljen Idejni projekt Zdravstvenog centra Hvar
Foto: MZ

HVAR – Na sastanku Povjerenstva za realizaciju projekta Zdravstveni centar Hvar, održanom jučer u Ministarstvu zdravstva u Zagrebu, predstavljen je Idejni projekt i projekt medicinske tehnologije glavnog projektanta Batona Arifija.

Uz ministra zdravstva Vilija Beroša i gradonačelnika Hvara Rikarda Novaka, sastanku su prisustvovali i ostali članovi Povjerenstva iz Ministarstva turizma, Ministarstva državne imovine, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

U realizaciji ovog kapitalnog projekta od vitalnog značaja za grad i otok Hvar u travnju 2018. godine izrađena je Strategija razvoja projekta, dok je u travnju 2019. provedena Analiza potražnje za budućim uslugama unutar Zdravstvenog centra Hvar te izrađena studija predizvodljivosti projekta.

Cilj osnivanja Zdravstvenog centra Hvar je unaprjeđenje zdravstvene zaštite, podizanje dostupnosti i kvalitete zdravstvenih usluga stanovnicima otoka, unaprjeđenje kvalitete života i skrbi za stare i nemoćne osobe kao i obogaćivanje turističke ponude pružanjem zdravstvenih usluga u zdravstvenom turizmu. Važnost projekta prepoznala je i Vlada RH koja je na sjednici održanoj u Hvaru 26. listopada 2018. godine donijela Zaključak o podupiranju projekta Zdravstvenog centra Hvar.

Izgradnja je planirana na dijelu zemljišta koje je u vlasništvu Republike Hrvatske, ukupne površine 2,3 hektara na kojem bi trebali biti smješteni Dom zdravlja i hitna pomoć te lječilišni hotel s poliklinikom i centrom za rehabilitaciju. Kako je sjeverno od navedenog područja planirana izgradnja Sportskog centra, ova dva projekta dugoročno bi činila jednu cjelinu.

Povjerenstvo će projekt predstaviti javnosti u Hvaru krajem ožujka ili početkom travnja 2021. godine.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlada podržala projekt “Zdravstveni centar Hvar”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.