1 min. čitanja

Dozvoljen dolazak kruzerima, ali samo onima do 200 putnika

Dozvoljen dolazak kruzerima, ali samo onima do 200 putnika
Foto: Julije Urban

Šef nacionalnog Stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je jučer kako je Vlada ukinula odluku o zabrani uplovljavanja kruzera u teritorijalne vode Republike Hrvatske, ali samo onima do 200 putnika. No, hoće li kruzeri uplovljavati uvelike ovisi i o našoj epidemiološkoj slici, a ona na jugu Hrvatske primjerice, trenutno nije dobra.

– Dopustili smo kruzerima do 200 putnika da pristaju. To je izuzeće od generalne zabrane. S obzirom da se već sada razgovara na relacija agencija i vlasnika kruzera o njihovu potencijalnom dolasku tijekom ljetne sezone.

Ukoliko bismo sada imali zabranu na snazi, naši turistički djelatnici ne bi bili u ravnopravnoj poziciji niti bi mogli razgovarati o eventualnom dolasku kruzera tijekom ljeta

Činjenica je da su na kruzerima vrlo striktna epidemiološka pravila i da oni bez obzira na veliki broj ljudi koji dolaze su zapravo dobro organizirani jer to im je svima u interesu, i tim kompanijama i tim ljudima, a mi evo stvaramo pretpostavke za naše turističke djelatnike da u ovom trenutku kao što je slučaj s Grčkom, Italijom, mogu razgovarati s vlasnicima kruzera i operaterima za slučaj da se taj vid turizma pokrene ovo ljeto – kazao je ministar Davor Božinović.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.