VIDEO: NE VIDI SE NIŠTA! Trajekt Bartol Kašić nakon tri sata, po gustoj magli uplovio u Vis

Foto: Zdenka Jončić / Screenshot

VIS – Trajektu Bartol Kašić trebalo je pola sata da uplovi u Višku luku, nakon što se na svojoj redovitoj ruti od Splita, po gustoj magli dokopao Visa.

– Isplovio je u 11:00 sati iz Splita za Vis. Nakon 2 ipo sata vožnje dočekala nas je magla na samom ulazu u valu, pa je uplovljenje do mula tajalo još pola sata – ispričala je Višanka Zdenka Jončić.

– U jednom trenutku na aplikaciji za praćenje trajekta, vidila sam da se okrenuo prema Splitu. Tu sam se malo pripala, nije valjda da će još 2,5 sata vozit nazad za Split – kaže Zdenka i svjedoči da je Kašić tada plovio opreznom brzinom od svega 1,4 čvora.

Nije se vidjela ni Stončica, ali iskusna posada je znala što radi

Potvrđuje da osim što su putnici morali čekati dodatnih pola sata, nije bilo baš nikakvih problema.

– Posada je bila opuštena i sigurna u sebe, iako je magla trajala cijelim putem, ali najveća je bila pred Visom. Nije se vidila ni lanterna Stončica! Tek kad smo uplovili u uvalu između Lučice i punte Biskupa tek je tad bilo jasnije – prepričava nam ova Višanka svoje iskustvo.

Dok pišemo tekst, već je kasno popslijepodne, no na Visu se još uvijek nije razbistrila magla u potpunosti, ali otočani mogu biti sigurni u barem jednu stvar – s ovakvom posadom uvijek će sigurno stići do svog škoja.